Soite kvar på basnivån – nästa vecka ges besked om vårens examensfester

Nästa vecka torde det klarna hur många som får träffas för att fira studenter och andra som tar examen i Karleby och Kronoby. Zoom
Foto: Arkiv

Nästa vecka torde det klarna hur många som får träffas för att fira studenter och andra som tar examen i Karleby och Kronoby.

Coronaläget fortsätter vara lugnt i Mellersta Österbottens sjukvårdsdistrikt. Nästa vecka utlovar myndihgetsgruppen besked om hur många som får delta i privata examensfester.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

Mellersta Österbottens sjukvårdsdistrikt är kvar på epidemins basnivå. Det var ett enkelt beslut för myndighetsgruppen att ta, då inga nya fall konstaterats på en vecka.

I nuläget gäller att max 20 personer får träffas privat. Myndighetsgruppen lovar att under sitt nästa möte försöka ge ut en rekommendation för privata samlingar som sträcker sig över skolavslutningshelgen och därmed alla examensfester.

Det senaste positiva coronatestet inom Soite togs onsdagen den 28 april. Det är det enda fallet de senaste 14 dygnen, vilket ger Mellersta Österbottens sjukvårdsdistrikt en incidens på 1,3 per 100 000 invånare.

Under förra veckan gjordes 1300 coronatest inom Soite och av dessa var 0,1 procent positiva.

Annons
De lokala rekommendationerna och restriktionerna som gäller just nu är i kraft till den 16 maj. Dessa finns i sin helhet på Soites coronawebbplats.

Myndighetsgruppen möts nästa gång onsdag den 12 maj.

Visa fler
Kommentarer

Tyck till!

I samarbete med tjänsten Ifrågasätt ger vi dig möjligheten att kommentera och diskutera den här artikeln. Håll dig till ämnet och håll god ton. Vårda ditt språk och respektera andra skribenter och personer i artikeln. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer som vi bedömer som olämpliga.

Mest läst senaste veckan

Läs VBL digitalt i fyra månader för 49 €

Normalpris 79,60 €

Hämta erbjudande