Ett nytt coronafall inom Soite – exponering på gym i Karleby

Ett nytt coronafall har konstaterats inom Soite. På bild testaren Emmi Mäenpää på infektionsmottagningen i Karleby. Zoom
Foto: Arkiv/Jonas Brunnström

Ett nytt coronafall har konstaterats inom Soite. På bild testaren Emmi Mäenpää på infektionsmottagningen i Karleby.

Efter en vecka utan corona rapporterar Soite ett nytt fall på torsdagen. Smittkällan spåras för tillfället. Personen kan ha exponerat andra på ett gym i Karleby.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

Personen som konstaterats smittad har besökt gymmet Liikku i Karleby tisdagen den 4 maj klockan 6.30-7.30. Soite ber de som besökt gymmet samtidigt att hålla koll på sina symptom och komma in för test redan vid lindriga symptom.

Den smittades närkontakter har kartlagts och satts i karantän.

 Incidensen, alltså förekomsten per 100 000 invånare de senaste 14 dagarna, för Mellersta Österbottens sjukvårdsdistrikt har uppdaterats på torsdagen och är nu 2,6. 2 smittade har konstaterats under de 14 senaste dygnen. 

Soites coronaberedskapsgrupp som hade möte på torsdagen vill påpeka att det fortfarande finns risk att smittas av coronaviruset i regionen, trots det lugna läget. Därför är det väldigt viktigt att fortsätta följa de rekommendationer som gäller och de hygienföreskrifter som minskar smittspridningen.

Gruppen önskar också att alla kommer ihåg coronasäkerheten under kommande mors dag. Vid Soites boendeenheter gäller försiktighetsåtgärder för besök av anhöriga. Soite rekommenderar att alla som vill besöka en släkting tar kontakt till enheten före besöket. Det är viktigt att vara frisk när man kommer på besök.

Visa fler
Kommentarer

Tyck till!

I samarbete med tjänsten Ifrågasätt ger vi dig möjligheten att kommentera och diskutera den här artikeln. Håll dig till ämnet och håll god ton. Vårda ditt språk och respektera andra skribenter och personer i artikeln. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer som vi bedömer som olämpliga.

Mest läst senaste veckan

Läs VBL digitalt i fyra månader för 49 €

Normalpris 79,60 €

Hämta erbjudande