14 nya coronafall inom Soite

Arkivbild: Coronavirustestning vid Soite. Zoom
Foto: Jonas Brunnström

Arkivbild: Coronavirustestning vid Soite.

Under lördagen bokfördes fjorton nya coronavirusfall inom Soite.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

Alla nya coronavirusfall kommer från samma smittkedja som det rapporterats om tidigare inom Soites område under veckan. Det rör sig alltså om coronaviruset som spreds bland deltagare av första maj-brunchen vid Mustakari i Karleby. På lördagen den 15 maj, sitter cirka 400 människor i karantän. En coronavirussmittad person får vård på Mellersta Österbottens centralsjukhus.

Kannusskolan Juhani Vuorisen koulu fortsätter med distansstudier nästa vecka. Det här görs på grund av att ett flertal coronavirusfall har konstaterats bland eleverna.

En del av de som smittats har den indiska varianten av coronaviruset.

Soite påminner att samma rekommendationer gäller oberoende coronavirusvariant. De är följande: minska antalet närkontakter, undvik onödiga samlingar, använd munskydd noggrant, kom ihåg att ha ett skyddsavstånd på två meter, var noggrann med handhygienen och följ områdets rekommendationer och restriktioner.

Annons
Inga nya områden har lagts till på exponeringslistan.

Antalet smittade under de gångna 14 dygnen är 56. Antalet smittade sedan pandemins början är 343.

Visa fler
Kommentarer

Tyck till!

I samarbete med tjänsten Ifrågasätt ger vi dig möjligheten att kommentera och diskutera den här artikeln. Håll dig till ämnet och håll god ton. Vårda ditt språk och respektera andra skribenter och personer i artikeln. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer som vi bedömer som olämpliga.

Så kom Karleby ur coronans grepp – "Folk har följt rekommendationerna"

När coronaläget var som värst inom Soite ringlade bilkön lång vid drive in-testningen i Karleby. Många Soiteanställda flyttades till coronaarbete och laboratoriet hade svårt att hinna med testanalyserna.
Foto: Arkiv/Jonas Brunnström

När coronaläget var som värst inom Soite ringlade bilkön lång vid drive in-testningen i Karleby. Många Soiteanställda flyttades till coronaarbete och laboratoriet hade svårt att hinna med testanalyserna.

Intensivt testande, stränga karantäner och en befolkning som lytt restriktionerna har tagit Mellersta Österbottens sjukvårdsdistrikt ur den indiska coronavariantens grepp.

Vill du läsa hela artikeln?

Obegränsad tillgång till webbnyheter och e-tidningen.

1 månad för 1 €

Mest läst senaste veckan

Följ med valet i din kommun

Visa resultat