|

LYSSNA: Sommarintervju med utvecklingsdirektör Riitta Björkenheim

– Här har många före mig suttit, funderat och diskuterat om unga och framtiden, säger Riitta Björkenheim i Orisbergs biblioteket. Zoom
Foto: Sana-lehti / Jani Laukkanen

– Här har många före mig suttit, funderat och diskuterat om unga och framtiden, säger Riitta Björkenheim i Orisbergs biblioteket.

Kvarkenfärjan och batterimaterialfabrik. Utvecklingsdirektör Riitta Björkenheim har central roll i Vasaregionens senaste satsningar i mångmiljonklassen.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

Hon är egentligen ytterst försiktig med att ge intervjuer. Så gott som alltid är svaret nej. Så var det även denna gång. Men när samtalet skulle handla om unga och framtiden blev svaret jakande. 

Enligt Björkenheim själv har de allra största händelserna i livet inträffat genom en slump. Men parallellt har hon alltid levt enligt en medveten strategi där livslångt lärande är en av grundpelarna. Att våga leva och ständigt lära sig nya saker har varit och är Björkenheims främsta drivkrafter i livet. 

Idag är hon utvecklingsdirektör på Vasaregionens utveckling, Vasek, och har en central roll i massiva projekt som Kvarkenfärjan och etableringen av en batterimaterialfabrik i Vasa. 

Intervjun är inspelad på Orisbergs herrgård, Storkyro,  i början av juni 2021. 

Annons
Du hittar avsnittet på: HSS Medias lyssnasajtSpotify, Apple Podcasts och Podbean

 

Listen on Apple Podcasts
 

Visa fler
Kommentarer

Tyck till!

I samarbete med tjänsten Ifrågasätt ger vi dig möjligheten att kommentera och diskutera den här artikeln. Håll dig till ämnet och håll god ton. Vårda ditt språk och respektera andra skribenter och personer i artikeln. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer som vi bedömer som olämpliga.

Mest läst senaste veckan