|

HSS Medias podd bjuder på människonära sommarsamtal

Vaseks utvecklingsdirektör Riitta Björkenheim, svenska skidlandslagets vallare Martin Norrgård, infektionsöverläkare Juha Salonen och Pernilla Österberg medverkar i Bakom rubrikernas sommarsamtal. Zoom
Foto: Befunky

Vaseks utvecklingsdirektör Riitta Björkenheim, svenska skidlandslagets vallare Martin Norrgård, infektionsöverläkare Juha Salonen och Pernilla Österberg medverkar i Bakom rubrikernas sommarsamtal.

Lägg dig i hängmattan, på bryggan eller stranden och njut av Bakom rubrikernas sommarsamtal med fyra fascinerande österbottniska profiler.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

Under juni och juli publiceras fyra nya poddavsnitt. Jämfört med de tidigare Bakom rubrikerna-avsnitten är sommarsamtalen personligare och mer djupgående.

Vi får bland annat höra om varför Juha Salonen, infektionsöverläkare på Vasa centralsjukhus, valde läkaryrket och hur han ser på framtiden och corona. Hur länge kommer vi att leva i en pandemi och när kan vi ses igen, utan restriktioner och munskydd? 

I det andra avsnittet hör vi Riitta Björkenheim, utvecklingsdirektör på Vasaregionens utveckling (Vasek) berätta om hennes strategi genom livet, om vikten av livslångt lärande och Vasaregionens framtid.

Och i det tredje samtalet hör vi Martin Norrgård berätta om tiden som vallachef för det finländska skidlandslaget, om att bli pappa, kommunalpolitik och skillnaderna mellan svensk och finländsk längdskidåkning. 

Annons
I den sista sommarintervjun medverkar Österbottens deckardrottning Pernilla Österberg, alias Nilla Kjellsdotter. I  avsnittet berättar hon meddelandet som fick henne att tvivla på författandet och hur det är att se potentiella mordplatser till deckare överallt.

Ett nytt avsnitt publiceras varannan vecka. Sommarsamtalen hittar du på tidningarnas lyssnsajter, på Apple Podcast, Spotify och Podbean

Bakom rubrikerna – sommarintervjuerna

  • 16.6 Infektionslöverläkare Juha Salonen
  • 30.6 Vaseks utvecklingsdirektör Riitta Björkenheim
  • 14.7 Martin Norrgård, vallare i det svenska skidlandslaget och lokalpolitiker i Vasa
  • 28.7 Österbottens deckardrottning Pernilla Österberg (Nilla Kjellsdotter)
 

Visa fler
Kommentarer

Tyck till!

I samarbete med tjänsten Ifrågasätt ger vi dig möjligheten att kommentera och diskutera den här artikeln. Håll dig till ämnet och håll god ton. Vårda ditt språk och respektera andra skribenter och personer i artikeln. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer som vi bedömer som olämpliga.

Mest läst senaste veckan