|

192 nya coronafall – nästan 60 procent av befolkningen har fått sin första vaccindos

Drygt 19 procent av Finlands befolkning har fått båda sina doser av coronavaccinet. Zoom
Foto: Jeanette Östman/SPT

Drygt 19 procent av Finlands befolkning har fått båda sina doser av coronavaccinet.

Under epidemins gång har över 96 000 personer i Finland testat positivt mot coronaviruset. Under den senaste veckan har smittfallen ökat och därmed stiger nu landets coronaincidens.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

Institutet för hälsa och välfärd rapporterar om 192 nya coronafall på lördagen. Det innebär att sammanlagt 96 372 personer i Finland testat positivt sedan epidemins början.

Incidensen, alltså antalet nya coronafall per 100 000 invånare under de senaste 14 dagarna, har stigit till 34,8. Under de föregående 14 dagarna var den nationella incidensen 20,3.

Incidensen är högst, 59,9, i Helsingfors och Nylands sjukvårdsdistrikt. Endast ett av landets sjukvårdsdistrikt, Mellersta Österbottens sjukvårdsdistrikt, har incidensen 0,0.

Incidensen i Egentliga Finlands sjukvårdsdistrikt är för tillfället 35,7, i Södra Österbottens sjukvårdsdistrikt 15,1 och på Åland 3,3.

Annons
För tillfället vårdas 40 coronasmittade personer på sjukhus runtom i landet. 11 av dem behöver intensivvård.

Institutet har övergått till att uppdatera siffrorna för antalet coronarelaterade dödsfall endast en gång per vecka. Enligt den senaste uppdateringen i onsdags har totalt 973 personer i Finland mist livet på grund av covid-19.

Enligt fredagens uppgifter har 3 321 826 finländare fått sin första dos av coronavaccinet, vilket motsvarar omkring 59,5 procent av befolkningen. Omkring 19,2 procent av befolkningen har fått också den andra dosen.

Visa fler
Kommentarer

Tyck till!

I samarbete med tjänsten Ifrågasätt ger vi dig möjligheten att kommentera och diskutera den här artikeln. Håll dig till ämnet och håll god ton. Vårda ditt språk och respektera andra skribenter och personer i artikeln. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer som vi bedömer som olämpliga.

Mest läst senaste veckan