|

THL: 324 nya coronafall i Finland

Just nu vårdas 41 coronapatienter på sjukhus runtom i landet. 8 av dem behöver intensivvård. Zoom
Foto: Jeanette Östman/SPT

Just nu vårdas 41 coronapatienter på sjukhus runtom i landet. 8 av dem behöver intensivvård.

Landets lägsta incidens finns i Mellersta Österbotten. Just nu står deltavarianten för cirka 80 procent av coronafallen i Finland.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

Institutet för hälsa och välfärd meddelar om 324 nya coronafall på torsdagen. Det innebär att totalt 99 212 personer i Finland har testat positivt sedan epidemins början.

Just nu står deltavarianten för cirka 80 procent av fallen i Finland. Enligt institutet kan deltavarianten ha varit något överrepresenterad under de senaste veckorna på grund av test som kan kopplas till turism kring EM i fotboll. 

Den nationella incidensen, alltså antalet nya coronafall per 100 000 invånare under de senaste 14 dagarna, har stigit till 54,9. Under de föregående 14 dagarna var den 29,8.

Incidensen är högst i Päijänne-Tavastlands sjukvårdsdistrikt där den ligger på 119,2. Landets lägsta incidens finns i Mellersta Österbottens sjukvårdsdistrikt, 3,9.

Annons
Incidensen är för tillfället 92,3 i Helsingfors och Nylands sjukvårdsdistrikt och 65 i Egentliga Finlands sjukvårdsdistrikt.

Just nu vårdas 41 coronapatienter på sjukhus runtom i landet. 8 av dem behöver intensivvård.

Institutet har övergått till att uppdatera siffrorna för antalet coronarelaterade dödsfall endast en gång per vecka. Enligt den senaste uppdateringen har totalt 976 personer i Finland mist livet på grund av covid-19.

Enligt institutets vaccinregister har sammanlagt 3 520 843 finländare fått den första dosen, vilket motsvarar 63,1 procent av befolkningen. Sammanlagt har 1 431 082 personer, det vill säga 25,7 procent av befolkningen, även fått den andra dosen.

Visa fler
Kommentarer

Tyck till!

I samarbete med tjänsten Ifrågasätt ger vi dig möjligheten att kommentera och diskutera den här artikeln. Håll dig till ämnet och håll god ton. Vårda ditt språk och respektera andra skribenter och personer i artikeln. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer som vi bedömer som olämpliga.

Mest läst senaste veckan