|

ENKÄT: Ett år med munskydd – berätta hur du upplevt året

Enligt de nuvarande rekommendationerna bör invånarna i Vasa sjukvårdsdistrikt använda munskydd åtminstone till den sista augusti. Zoom
Foto: Simone Åbacka

Enligt de nuvarande rekommendationerna bör invånarna i Vasa sjukvårdsdistrikt använda munskydd åtminstone till den sista augusti.

Det har snart gått ett år sedan invånarna i Vasa sjukvårdsdistrikt först uppmanades att använda munskydd. Nu vill vi veta hur du upplevt året med munskydd.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

Den 13 augusti i fjol gick regeringen och Institutet för hälsa och välfärd ut med anvisningar om att använda munskydd för att bromsa coronavirusets framfart i Finland. Dagen efter gick även Vasa sjukvårdsdistrikt ut med en officiell rekommendation om att använda munskydd i till exempel kollektivtrafiken och offentliga lokaler.

Genom en enkätundersökning kartlägger Vasabladet, Österbottens Tidning och Syd-Österbotten nu hur österbottningarna upplevt ett år med rekommendationer om munskydd. Vi undrar till exempel om du använder munskydd, vilket slags munskydd du i så fall använder och vilka tankar och känslor munskydd väcker. Alla åsikter och erfarenheter är lika viktiga.

Du hittar undersökningen här

Tidningarna gör journalistiska artiklar kring resultatet av undersökningen.

Mest läst senaste veckan