|

Slipknots tidigare trummis död

Joey Jordison under en konsert med Slipknot i Lissabon 2009. Zoom
Foto: Armando Franca/AP/TT

Joey Jordison under en konsert med Slipknot i Lissabon 2009.

Joey Jordison, tidigare trummis och originalmedlem i det amerikanska heavy metalbandet Slipknot har avlidit, 46 år gammal, rapporterar BBC.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

Hans familj skriver i ett uttalande att han gick bort lugnt och stilla i sömnen, utan att nämna dödsorsaken.

Joey Jordison föddes 1975 som Nathan Jonas Jordison i Des Moines i delstaten Iowa. Han fick sitt första trumset som åttaåring och 20 år gammal var han med och bildade Slipknot, tillsammans med Paul Gray och Shawn Cruhan. Gray avled i samband med en överdos 2010.

1999 släppte bandet sitt framgångsrika självbetitlade debutalbum. Efter miljontals sålda skivor och en Grammy-statyett lämnade Jordison bandet 2013. Senare berättade han att orsaken var att han hade diagnostiserats med den ovanliga sjukdomen transversell myelit, en form av multipel skleros där ryggmärgen blir inflammerad.

Kommentarer

Tyck till!

I samarbete med tjänsten Ifrågasätt ger vi dig möjligheten att kommentera och diskutera den här artikeln. Håll dig till ämnet och håll god ton. Vårda ditt språk och respektera andra skribenter och personer i artikeln. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer som vi bedömer som olämpliga.

Mest läst senaste veckan