|

Röklukt i Korsholm, Vörå och Vasa – Räddningsverket: "Den kommer från Kalajoki"

Så här såg det ut över Kalajoki i måndags. Branden är ännu inte släckt och röklukten har färdats ända till Vasatrakten. Zoom
Foto: Jokilaaksojen Pelastuslaitos

Så här såg det ut över Kalajoki i måndags. Branden är ännu inte släckt och röklukten har färdats ända till Vasatrakten.

Lukten av rök har uppmärksammats i åtminstone Petsmo, Kvevlax, Maxmo och Vasa. Räddningsverket bekräftar att det är Kalajokibrandens rök som luktar.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

– Vi skickade ut brandflyget nyss och därifrån fick vi bekräftat att det är Kalajokibrandens lukt som känns av, säger jourhavande brandmästare Vesa Berg på Österbottens räddningsverk.

Röklukten färdas över havet och kommer in över skärgården in mot land. Röklukten har känts av i åtminstone Maxmo, Petsmo, Kvevlax och Vasa.

Bara röklukt behöver inte rapporteras till nödcentralen. Men om man känner till en brandkälla ska man i vanlig ordning ringa 112.

Kommentarer

Tyck till!

I samarbete med tjänsten Ifrågasätt ger vi dig möjligheten att kommentera och diskutera den här artikeln. Håll dig till ämnet och håll god ton. Vårda ditt språk och respektera andra skribenter och personer i artikeln. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer som vi bedömer som olämpliga.

Mest läst senaste veckan