|

Studenthälsan i Åbo ordnar drop in-vaccinering – även studerande med annan hemort än Åbo är välkomna

Både Vasa och Åbo ordnar coronavaccineringstillfällen utan tidsbokning den här veckan. Zoom
Foto: Jeanette Östman/SPT

Både Vasa och Åbo ordnar coronavaccineringstillfällen utan tidsbokning den här veckan.

Vaccineringspunkterna som vaccinerar utan förhandsbokad tid riktas speciellt till unga. I Åbo får även studerande från andra orter besöka stadens vaccineringspunkt för att få sin första dos av coronavaccinet.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

I dag, onsdag, kan unga Åbobor få sin första dos av coronavaccinet utan tidsbokning vid stadens vaccinationspunkt. Dessutom får studerande i Åbo med annan hemort också vaccinera sig vid vaccinationspunkten.

Stadens vaccinationspunkt för unga vuxna och studerande är den här veckan öppen klockan 10-16 på både onsdag och torsdag samt klockan 10-13 på fredag.

Dessutom kan övriga Åbobor som fyllt 16 år besöka vaccinationspunkten i Mässcentret där de hundra första personerna per dag får sin första vaccindos utan en förhandsbokad tid. Även 12–15–åringar som hör till en medicinsk riskgrupp kan vaccineras vid vaccinationspunkten.

Omtyckt koncept i Vasa

Även i Vasa är coronavaccinering utan tidsbokning möjlig den här veckan.

Vasa provade på så kallad pop up-vaccinering en första gång tidigare i juli och möjligheten togs emot väl. Sammanlagt besökte 341 personer vaccinationspunkten under de två öppna timmarna den 22 juli.

Sedan dess har flera vaccineringstillfällen utan tidsbokning ordnats.

På torsdag är det dags för nästa. Mellan klockan 8 och 16 kan de Vasabor som fyllt 16 år, och de Vasabor som är 12–15 år och hör till en riskgrupp, besöka vaccinationspunkten för att få sin första vaccindos.

Artikeln uppdaterad 13.8.2021 klockan 17.44. I artikeln publicerad den 4 augusti påstås felaktigt att Studenternas hälsovårdsstiftelse ("studenthälsan") ger studerande coronavaccin i Åbo. Men det är Åbo stad och stadens studerandehälsovård som hanterar vaccineringarna.

Visa fler
Kommentarer

Tyck till!

I samarbete med tjänsten Ifrågasätt ger vi dig möjligheten att kommentera och diskutera den här artikeln. Håll dig till ämnet och håll god ton. Vårda ditt språk och respektera andra skribenter och personer i artikeln. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer som vi bedömer som olämpliga.

Mest läst senaste veckan