Stark rekommendation om munskydd i Soites område

Covid-19-tjänstemannagruppen går ändå på onsdagen ut med ett stark rekommendation där de uppmanar personer över 12 år att bära munskydd. Zoom
Foto: Matias Risikko

Covid-19-tjänstemannagruppen går ändå på onsdagen ut med ett stark rekommendation där de uppmanar personer över 12 år att bära munskydd.

Covid-19-tjänstemannagruppen i Mellersta Österbotten har efter onsdagens möte gjort en ny bedömning om hur coronasituationen utvecklat sig i landskapet.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

Coronavirusepidemin inom Soites område forsätter på den lägsta nivån, utgångsnivån. På tisdagen noterade sjukvårdsdistriktet två nya coronafall. De två senaste veckorna har 14 smittade konstaterats inom Soites område. Centralsjukhuset har inga coronaviruspatienter för tillfället. 

Covid-19-tjänstemannagruppen går ändå på onsdagen ut med ett stark rekommendation där de uppmanar personer över 12 år, även de som redan fått vaccin, att bära munskydd på allmänna platser, byggnader och i allmänna lokaler och i kollektivtrafiken.

Den starka rekommendationen motiveras med att epidemiläget på den nationella nivå har blivit sämre. Läget har inte försämrats särskilt mycket på en lokal nivå. Incidenstalet är 15,5 på 100 000 invånare. 0,4 procent av alla coronavirustest är positiva. 100 procent av alla smittkedjor har spårats.

Gruppens tjänstemän består av representanter från Soite, Regionförvaltningsverket, NTM-centralen och THL och de träffas nästa onsdag igen för att göra en ny bedömning.

Visa fler
Kommentarer

Tyck till!

I samarbete med tjänsten Ifrågasätt ger vi dig möjligheten att kommentera och diskutera den här artikeln. Håll dig till ämnet och håll god ton. Vårda ditt språk och respektera andra skribenter och personer i artikeln. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer som vi bedömer som olämpliga.

Mest läst senaste veckan