|

Händer i dag: Regeringen diskuterar lanseringen av ett coronapass

I dag på eftermiddagen sätter sig Sanna Marins regering för att diskutera sina nästa drag i kampen mot coronan. Man ska bland annat diskutera en uppdatering av hybridstrategin. Zoom
Foto: Lauri Heikkinen/Statsrådets kansli/SPT

I dag på eftermiddagen sätter sig Sanna Marins regering för att diskutera sina nästa drag i kampen mot coronan. Man ska bland annat diskutera en uppdatering av hybridstrategin.

Regeringen kan även komma att besluta om vaccinationer för 12–15-åringar, sade statsministern till Yle på onsdagskvällen.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

På torsdag eftermiddag klockan 13.30 diskuterar regeringen coronaläget.

På agendan finns bland annat förslaget att införa ett så kallat coronapass.

Passet blir eventuellt ett krav för att man ska få tillträde till bland annat festivaler, konserter, större evenemang, nattklubbar och restauranger. Passet skulle innehålla uppgifter om fullgjord vaccinering mot coronaviruset eller ett negativt coronatest.

Regeringen kan i dag även komma att besluta om coronavaccinationer för 12–15–åringar. Det sade statsminister Sanna Marin (SDP) till Yle på onsdagskvällen.

Annons
Regeringen träffas i Ständerhuset i Helsingfors. Redan klockan 13 sätter sig statsrådet för ett allmänt sammanträde.

Visa fler
Kommentarer

Tyck till!

I samarbete med tjänsten Ifrågasätt ger vi dig möjligheten att kommentera och diskutera den här artikeln. Håll dig till ämnet och håll god ton. Vårda ditt språk och respektera andra skribenter och personer i artikeln. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer som vi bedömer som olämpliga.

Mest läst senaste veckan