24 nya coronafall i Södra Österbotten – incidensen nu över 100

Seinäjoki centralsjukhus. Zoom
Foto: Södra Österbottens sjukvårdsdistrikt

Seinäjoki centralsjukhus.

I nuläget är det mellan 1 och 3 personer som behöver sjukhusvård på grund av covid-19, uppger sjukvårdsdistriktet i Södra Österbotten.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

Under söndagen konstaterades sammanlagt 24 nya fall av coronasmitta i Södra Österbotten, uppger sjukvårdsdistriktet på sin webbplats nu på morgonen. Det totala antalet smittade sedan pandemins början uppgår nu till 1366 personer.

I nuläget behöver 1–3 personer sjukhusvård på grund av covid-19.

Incidenstalet, som anger antalet smittfall per 100 000 invånare de senaste två veckorna, har stigit till 102,1. I går var det 93,3.

 
Annons
Enligt de senaste uppgifterna från Institutet för hälsa och välfärd är det nu 77,3 procent av invånarna över 12 år som fått sin första dos av coronavaccinet i Södra Österbotten. Enligt THL:s vaccinationskarta är det den lägsta andelen bland alla sjukvårdsdistrikt i landet.

51,0 procent har fått två doser.

Södra Österbottens sjukvårdsdistrikt befinner sig ännu i coronaepidemins accelerationsfas. Den regionala coronasamordningsgruppen håller sitt veckomöte klockan 12.30 i dag.

Visa fler
Kommentarer

Tyck till!

I samarbete med tjänsten Ifrågasätt ger vi dig möjligheten att kommentera och diskutera den här artikeln. Håll dig till ämnet och håll god ton. Vårda ditt språk och respektera andra skribenter och personer i artikeln. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer som vi bedömer som olämpliga.

Mest läst senaste veckan