22 nya coronafall i Vasa sjukvårdsdistrikt

Under torsdagen var det tre personer som fick vård på Vasa centralsjukhus på grund av covid-19. Två av dem vårdades på intensiven. Zoom
Foto: Mikael Nybacka

Under torsdagen var det tre personer som fick vård på Vasa centralsjukhus på grund av covid-19. Två av dem vårdades på intensiven.

Nu har 89 nya fall konstaterats i distriktet hittills den här veckan. Incidensen har igen stigit något.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

Precis som i går rapporterar Vasa sjukvårdsdistrikt även i dag, fredag, om 22 nya konstaterade coronafall. 

Incidenstalet, som anger antalet nya smittfall per 100 000 invånare de senaste två veckorna, är nu 155– vilket betyder att det igen stigit något. I går var incidensen 153 och för en vecka sedan på fredagen var den 134.

Under torsdagen var det 569 personer som testade sig för coronaviruset. 

 
Hittills den här veckan är man nu uppe i 89 fall i Vasa sjukvårdsdistrikt. Utöver dagens 22 rapporterade man alltså om 22 nya fall i går, 20 i onsdags, 24 i tisdags och ett i måndags.
Annons

Det totala antalet smittade sedan pandemins början uppgår nu till 3072 personer.

Infektionsöverläkare Juha Salonen uppgav på torsdagen att man då hade tre coronapatienter på Vasa centralsjukhus. Två av dessa fick intensivvård.

Läs också: Nu behöver två personer intensivvård – "Det här är risken med många nya fall bland ovaccinerade"


Kring hälften av österbottningarna fullt vaccinerade

Enligt de senaste uppgifterna från Institutet för hälsa och välfärd är det nu 71,0 procent av befolkningen i Vasa sjukvårdsdistrikt som fått den första dosen av coronavaccinet. 48,8 procent har fått två doser.

Om man endast räknar befolkningen över 12 år är det 81,8 procent som fått första dosen och 56,3 procent som fått båda doserna.

På Institutet för hälsa och välfärds webbplats kan man följa med hur vaccineringen framskrider i de olika kommunerna i sjukvårdsdistriktet.


Händer i dag: Coronatestning på Vasa torg

Även i dag kan man gå och ta ett coronatest med låg tröskel i Vasa. Provtagningspersonalen är på plats med sin ambulans på torget mellan klockan 15 och 18.

Att gå och testa sig är gratis och kräver ingen remiss. Alla intresserade testas, även den som är symptomfri eller har en annan hemort än Vasa.

Visa fler
Kommentarer

Tyck till!

I samarbete med tjänsten Ifrågasätt ger vi dig möjligheten att kommentera och diskutera den här artikeln. Håll dig till ämnet och håll god ton. Vårda ditt språk och respektera andra skribenter och personer i artikeln. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer som vi bedömer som olämpliga.

Mest läst senaste veckan