|

Veckan börjar dystert: 51 nya fall i Vasa sjukvårdsdistrikt

Zoom
Foto: Mikael Nybacka

Vasa sjukvårdsdistrikt kommer på måndag förmiddag med en hög siffra över nya bekräftade fall. Hela 51 personer har det senaste dygnet bekräftats ha corona.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

Incidenstalet, det vill säga nya fall per 100 000 invånare de senaste 14 dagarna, är 175. 

I går tog 232 österbottningar ett coronatest. 

Enligt färsk statistik från Institutet för hälsa och välfärd har 59 procent av invånarna i sjukvårdsdistriktet som är äldre än 12 år fått sin andra vaccinspruta.


 
Annons


Peter Nieminen.
Foto: Mikael Nybacka

Peter Nieminen.LÄS MERA: 

Bland de nya fallen under veckoslutet fanns framför allt barn, unga och unga vuxna. Enligt chefsöverläkare Peter Nieminen verkar det inte som att deltavarianten skonar någon familjemedlem, ifall en i familjen blir smittad. 

– Den betar nog av alla i familjen. Den ursprungliga virusvarianten smittade inte lika lätt, och övriga familjemedlemmar behövde inte bli smittade trots att en satt i karantän, sade Nieminen i söndags. 

Visa fler
Kommentarer

Tyck till!

I samarbete med tjänsten Ifrågasätt ger vi dig möjligheten att kommentera och diskutera den här artikeln. Håll dig till ämnet och håll god ton. Vårda ditt språk och respektera andra skribenter och personer i artikeln. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer som vi bedömer som olämpliga.

Mest läst senaste veckan