|

Vasa sjukvårdsdistrikt i dag: 28 nya fall av corona

Zoom
Foto: Mikael Nybacka

Sedan måndag förmiddag har Vasa sjukvårdsdistrikt 28 nya bekräftade fall av corona. Titta här på färsk statistik, också den som visar hur vaccinationsgraden stiger i sjukvårdsdistriktet.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

Enligt de senaste statistiksiffrorna har 72 procent av invånarna i Vasa sjukvårdsdistrikt nu fått den första vaccinsprutan, 52 procent har fått båda. 

I går tog 643 österbottningar ett coronatest. Incidenstalet i sjukvårdsdistriktet är nu 185.


 

Annons
LÄS MERA: 

I går måndag hade Vasa sjukvårdsdistrikt hela 51 nya fall. 34 av dem fanns i Vasa. 

– Det kunde jag nog förvänta mig. Så går det när skolor, daghem och hobbyverksamheten är öppna. Men man kan ju fråga sig vad som är vettigt att göra. Vi kan inte stänga ner hela samhället, sade Heikki Kaukoranta, Vasa stads ledande överläkare i går.

Samma dag kom också uppgifter om nya fall i skolorna Variska i Korsnäståget, Isolahden koulu i Storviken, i Nummen koulu i Korsnäståget och i Keskuskoulu i centrum samt i Villekulla daghem i Roparnäs.

Foto: Simone ÅbackaMen Vasa stad fortsätter sänka tröskeln för dem som vill ta coronavaccin. Redan på fredag eftermiddag ordnas nästa drop in-tillfälle
klockan 14–18 på Kyrkoesplanadens hälsostation. Alla Vasabor som fyllt 12 år får komma och ta en första vaccindos mot coronaviruset utan tidsbokning.

Visa fler
Kommentarer

Tyck till!

I samarbete med tjänsten Ifrågasätt ger vi dig möjligheten att kommentera och diskutera den här artikeln. Håll dig till ämnet och håll god ton. Vårda ditt språk och respektera andra skribenter och personer i artikeln. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer som vi bedömer som olämpliga.

Mest läst senaste veckan