Coronasmitta i Vanhan Vaasan koulu – hela skolan på distans resten av veckan

Vanha Vaasan koulu är ännu det här läsåret utlokaliserad till den gamla skolbyggnaden på Brändö. Zoom
Foto: Stefan Westergård

Vanha Vaasan koulu är ännu det här läsåret utlokaliserad till den gamla skolbyggnaden på Brändö.

Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

Ett fall av coronasmitta har konstaterats i Vanhan Vaasan koulu, meddelar Vasa stad. 14 elever och en i personalen har exponerats för smittan och satts i karantän.

På grund av smittan har skoldirektör Kari Nummela nu bestämt att hela skolan övergår till distansundervisning resten av veckan, det vill säga onsdag–fredag.

Eftersom skolan ännu det här läsåret verkar i sina tillfälliga lokaler – den tidigare skolan på Brändö – och eleverna varje dag åker med beställd transport mellan Brändö och Gamla Vasa kan man inte förhindra att elever från olika klasser blandas. "Därmed är det inte möjligt att individualisera eventuella exponeringar", skriver staden i ett pressmeddelande.

Läs också: Coronasmitta i tre skolor och ett daghem i Vasa – Variska på distans den här veckan

Annons
Under måndagen övergick även Variskan koulu till distansundervisning för resten av veckan efter att man konstaterat tre smittfall i skolan och 120 personer satts i karantän – bland dem 13 i personalen.

Under måndagen rapporterades även om smitta i Isolahden koulu, Nummen koulu, Keskuskoulu samt i Villekulla daghem.

Läs också: Olika informationspolicy om coronafall som kan kopplas till skolor – Direktör: "Skolor väljer vilken väg de går"

Visa fler
Kommentarer

Tyck till!

I samarbete med tjänsten Ifrågasätt ger vi dig möjligheten att kommentera och diskutera den här artikeln. Håll dig till ämnet och håll god ton. Vårda ditt språk och respektera andra skribenter och personer i artikeln. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer som vi bedömer som olämpliga.

Mest läst senaste veckan