|

Vasa sjukvårdsdistrikt i dag: Sju nya fall av corona

Zoom
Foto: Mikael Nybacka

Incidenstalet sjunker nu till under 200.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

Vasa sjukvårdsdistrikt rapporterar också i dag måndag om ett färre antal nya smittade. I dag är de sju. Dessutom sjunker incidenstalet i distriktet till under 200. I dag måndag är siffran 178. 

I dag offentliggjordes också nya vaccinationssiffror. Nu har 73 procent av befolkningen fått en första vaccindos, 58 procent har fått bägge doserna. 

Totalt har 3473 fall av corona konstaterats i sjukvårdsdistriktet sedan pandemins början. I går söndag tog 95 österbottningar ett coronatest. Under veckosluten brukar antalet test vara lägre. 

 
Marina Kinnunen.
Foto: Mikael Nybacka

Marina Kinnunen.LÄS MERA: 

I morgon tisdag möts coronasamordningsgruppen i sjukvårdsdistriktet för att utvärdera den rådande situationen med pandemin. Enligt vårddirektör Marina Kinnunen kan mycket ännu hända innan tisdagens möte.

– Vi kommer säkerligen att utvärdera läget kring användningen av munskydd samt distansarbete.

Visa fler
Kommentarer

Tyck till!

I samarbete med tjänsten Ifrågasätt ger vi dig möjligheten att kommentera och diskutera den här artikeln. Håll dig till ämnet och håll god ton. Vårda ditt språk och respektera andra skribenter och personer i artikeln. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer som vi bedömer som olämpliga.

Mest läst senaste veckan