|

Nu är datumet klart – då öppnar Vasas nya och enda coronatestningsplats

Kaserntorget blir den nya testplatsen för coronaprovtagning. Till platsen kan man komma både med bil eller till fots. Zoom
Foto: Arkiv/Mikael Nybacka

Kaserntorget blir den nya testplatsen för coronaprovtagning. Till platsen kan man komma både med bil eller till fots.

Coronaprovtagningen i Vasa centraliseras till Kaserntorget och håller öppet sju dagar i veckan. Se karta över hur drop in-testningen fungerar på plats.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

Nu står det klart att drop in-mottagningen vid Kaserntorget öppnar onsdagen den 29 september klockan nio på morgonen.

Från och med torsdag den 30 september håller provtagningen sedan öppet alla dagar från klockan åtta på morgonen till klockan åtta på kvällen.

Provtagningen kräver varken remiss, förhandsanmälan eller tidsbokning. Provtagningen fungerar i stället genom drop in-principen.

Foto: Kati Hiekkanen


Annons
VBL informerade om planerna på att koncentrera all coronatestning till en och samma plats redan förra veckan.


Idéen om att centralisera coronaprovtagningen samt att slopa tidsbokningen av coronatester har funnits en längre tid enligt Saija Seppelin, överskötare inom akutvården på Vasa centralsjukhus.

– Vi har ständigt jobbat med att utveckla testningen efter behov och rådande situation. Trycket på testningen har varit stort i perioder och så är fallet just nu, sade Seppelin i en intervju med VBL för en vecka sedan.

Provtagningen på Kaserntorget är öppen för alla, inte enbart för de som är skrivna i Vasa.

När drop in-testningen kör i gång försvinner den nuvarande tidsbokningen som kräver remiss. Samtidigt försvinner den nuvarande testmottagningen vid Vasa centralsjukhus.

Visa fler
Kommentarer

Tyck till!

I samarbete med tjänsten Ifrågasätt ger vi dig möjligheten att kommentera och diskutera den här artikeln. Håll dig till ämnet och håll god ton. Vårda ditt språk och respektera andra skribenter och personer i artikeln. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer som vi bedömer som olämpliga.

Mest läst senaste veckan