|

Forna supermodellen Linda Evangelista: "Ansiktet förstördes"

Linda Evangelista 2005, tio år innan hon säger sig ha fått sitt ansikte förstört av ett ingrepp. Zoom
Foto: Steve Eichner/AP/TT/Arkiv

Linda Evangelista 2005, tio år innan hon säger sig ha fått sitt ansikte förstört av ett ingrepp.

Hon var en av de hetaste supermodellerna, men de senaste fem åren har Linda Evangelista knappt synts i offentligheten.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

Nu skriver hon i ett öppenhjärtigt inlägg på Instagram att anledningen är att hon genomgick ett skönhetsingrepp som misslyckades.

"Till dem av mina följare som har undrat varför jag inte har jobbat när mina jämnårigas karriärer har blomstrat. Anledningen är att jag fick mitt ansikte helt förstört av ingreppet Cool Sculpting, en behandling som gjorde motsatsen till vad som utlovats", skriver hon.

Ingreppet går ut på att frysa kroppens fettceller, men det som hände var att cellerna i stället förökade sig, enligt Linda Evangelista. Hon skriver att hon nu genomgått två ingrepp för att försöka rätta till resultatet, men att det inte har hjälpt.

"Jag har blivit, som medierna skriver, omöjlig att känna igen", skriver hon och tillägger att hon lider av depressioner och inte har velat visa sig offentligt eftersom hon får kommentarer om sitt ansikte.

Annons

Linda Evangelista föddes i Ontario, Kanada 1965.

1985 började hon jobba för Karl Lagerfeld på modehuset Chanel och blev så småningom hans musa. Under sent 1980- och tidigt 1990-tal blev hon en av supermodellerna som kallades "big five" tillsammans med bland andra Cindy Crawford och Naomi Campbell.

Kommentarer

Tyck till!

I samarbete med tjänsten Ifrågasätt ger vi dig möjligheten att kommentera och diskutera den här artikeln. Håll dig till ämnet och håll god ton. Vårda ditt språk och respektera andra skribenter och personer i artikeln. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer som vi bedömer som olämpliga.

Mest läst senaste veckan