|

Vasa sjukvårdsdistrikt i dag: Tolv nya fall av corona

Zoom
Foto: Jonny Huggare Smeds

I förmiddagsrapporten från sjukvårdsdistriktet finns tolv nya bekräftade fall av corona.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

Incidenstalet fortsätter sjunka och är i dag 104. I går onsdag tog 287 österbottningar ett coronatest. Nu är 61 procent av befolkningen fullvaccinerad. 

Vasa sjukvårdsdistrikt har 3599 fall sedan pandemins början. 

 

 


LÄS MERA: 

Coronatestning på kaserntorget.
Foto: Mikael Nybacka

Coronatestning på kaserntorget.I går öppnades coronaprovtagningen vid Kasernområdet i Vasa. Hit behöver man varken remiss eller tidsbokning. Provtagningen har öppet alla dagar klockan 8–20.30 och är öppen för alla oavsett hemkommun. 
Annons

Redan från morgonen ringlade kön lång till testtagarna. Coronafallen fortsätter att öka främst i den norra delen av Vasa sjukvårdsdistrikt. Av onsdagens totalt 17 fall i distriktet har nio konstaterats i Jakobstad, fyra i Larsmo och två i Pedersöre medan Vasa har två nya fall. Det uppger infektionsöverläkare Juha Salonen på Vasa centralsjukhus.

Visa fler
Kommentarer

Tyck till!

I samarbete med tjänsten Ifrågasätt ger vi dig möjligheten att kommentera och diskutera den här artikeln. Håll dig till ämnet och håll god ton. Vårda ditt språk och respektera andra skribenter och personer i artikeln. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer som vi bedömer som olämpliga.

Mest läst senaste veckan