|

I dag: 29 nya fall i Vasa sjukvårdsdistrikt

Vasa centralsjukhus. Zoom
Foto: Mikael Nybacka

Vasa centralsjukhus.

Fredagen bjöd på veckans högsta siffra: 29 nya fall av corona i sjukvårdsdistriktet.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

I går tog 341 österbottningar ett coronatest. Incidenstalet i dag är 109, det vill säga antalet smittade per 100 000 invånare de senaste 14 dagarna. 

Nu är 61 procent av österbottningarna fullvaccinerade. 


 

Annons
Infektionsöverläkare Juha Salonen.
Foto: Mikael Nybacka

Infektionsöverläkare Juha Salonen.LÄS MERA: 

Institutet för hälsa och välfärd meddelade på torsdagen att rekommendationen om munskydd nu ska luckras upp. Det betyder att nationella regler slopas och att ansvaret i stället ges över till medborgarna. Munskydd rekommenderas i miljöer där många människor befinner sig, särskilt i offentliga lokaler och i kollektivtrafiken. 

Juha Salonen, infektionsöverläkare på Vasa centralsjukhus, har en klar åsikt i frågan:

– Det är inte dags att sluta använda munskydd ännu – inte i det här epidemiläget. Munskydd är ett lätt sätt att skydda sig mot smitta och jag tycker nog det vore klokt att vi fortsätter använda dem ännu, inte bara i kollektivtrafiken utan också i till exempel matbutiken.


Visa fler
Kommentarer

Tyck till!

I samarbete med tjänsten Ifrågasätt ger vi dig möjligheten att kommentera och diskutera den här artikeln. Håll dig till ämnet och håll god ton. Vårda ditt språk och respektera andra skribenter och personer i artikeln. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer som vi bedömer som olämpliga.

Mest läst senaste veckan