26 nya coronafall i Vasa sjukvårdsdistrikt – incidensen stiger

Vasa centralsjukhus. Zoom
Foto: Mikael Nybacka

Vasa centralsjukhus.

Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

Totalt 26 nya coronafall har konstaterats i Vasa sjukvårdsdistrikt under det senaste dygnet. Det meddelar distriktet på sin webbplats klockan 11 på tisdagen.

Det totala antalet smittade uppgår nu till 3701 personer.

Incidenstalet, som anger antalet nya smittfall per 100 000 invånare de senaste två veckorna, har nu stigit till 131. I går, måndag, var incidensen 119.

Under måndagen var det 447 personer som testade sig för coronaviruset.

Annons

 

Under måndagen rapporterade sjukvårdsdistriktet om 18 nya fall. Dessa fördelade sig på fem kommuner: Vasa, Malax, Jakobstad, Larsmo och Pedersöre. Infektionsöverläkare Juha Salonen berättade också att det nu kommer flera fall per dag från en tillställning som hållits i Vasa och där familjer från såväl Vasa som Jakobstadstrakten deltagit. Många av de som nu insjuknar är barn.

I går, måndag, var det fem personer som behövde sjukhusvård på grund av covid-19.

Enligt de senaste uppgifterna från Institutet för hälsa och välfärd (THL) är det nu 73,5 procent av invånarna i Vasa sjukvårdsdistrikt som fått den första dosen av coronavaccinet, och 62,2 procent som även fått den andra. Räknar man enbart befolkningen över 12 år handlar det om 84,7 respektive 71,7 procent.

Störst andel fullt vaccinerade har Korsnäs och Malax. I Korsnäs har 73,3 procent av invånarna fått båda sprutorna och i Malax 72,1 procent.

På THL:s webbplats kan man följa hur vaccineringen framskrider i de olika kommunerna i Vasa sjukvårdsdistrikt.

Visa fler
Kommentarer

Tyck till!

I samarbete med tjänsten Ifrågasätt ger vi dig möjligheten att kommentera och diskutera den här artikeln. Håll dig till ämnet och håll god ton. Vårda ditt språk och respektera andra skribenter och personer i artikeln. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer som vi bedömer som olämpliga.

Mest läst senaste veckan