|

Från "pikkaveto" till bakelser – i den finlandssvenska matkulturen blandas både högt och lågt

– Vi kan äta förmånligt, hälsosamt, klimatsmart och gott. Men det gäller att ha livsmedels- och matlagningskunskapen och viljan att tillaga maten, säger Elisabeth Eriksson, hushållsrådgivare vid Marthaförbundet.
Foto: Sofie Fogde/SPT

– Vi kan äta förmånligt, hälsosamt, klimatsmart och gott. Men det gäller att ha livsmedels- och matlagningskunskapen och viljan att tillaga maten, säger Elisabeth Eriksson, hushållsrådgivare vid Marthaförbundet.

– Vi vill sprida information och skapa ett större intresse för vad som egentligen är finlandssvensk matkultur, utan att begränsa.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

Vill du läsa hela artikeln?

Obegränsad tillgång till webbnyheter och e-tidningen.

1 månad för 1 €

Mest läst senaste veckan