|

Restaurangförbundet Mara klagar till justitiekanslern – vill hålla dörrarna öppna

Skärpta restaurangbegränsningar träder i kraft i Päijänne-Tavastland under natten till fredag. Zoom
Foto: Sofia Westerholm/SPT

Skärpta restaurangbegränsningar träder i kraft i Päijänne-Tavastland under natten till fredag.

De nyligen skärpta restaurangbegränsningarna i Päijänne-Tavastland och huvudstadsregionens rådande begränsningar hamnar nu på justitiekanslerns bord.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

Turism- och restaurangförbundet Mara kritiserar regeringens färska beslut om coronabegränsningarna för landets restauranger.

Regeringen beslutade tidigare under torsdagen att nya begränsningar införs i Päijänne-Tavastland. Dessutom håller man fast vid de begränsningar som för tillfället gäller i huvudstadsregionen.

Enligt Mara innebär beslutet enormt försvagade verksamhetsmöjligheter och ett ytterligare trängt läge för de arbetare som berörs.

Förbundet anser att den andel smittfall som bekräftats på restaurangerna inte är tillräckligt hög för att restaurangernas verksamhet bör begränsas, speciellt inte då resten av samhället öppnar upp igen.

Annons

Mara poängterar att Institutet för hälsa och välfärd under sin coronainfo på torsdagen bekräftade att endast 1,8 procent av smittfallen i Helsingfors i nuläget har koppling till restauranger och nattklubbar. Om man beaktar även de misstänkta smittfallen är motsvarande siffra 5,4 procent.

Förbundet har beslutat att lämna in ett klagomål om regeringens beslut till justitiekanslern.

Visa fler
Kommentarer

Tyck till!

I samarbete med tjänsten Ifrågasätt ger vi dig möjligheten att kommentera och diskutera den här artikeln. Håll dig till ämnet och håll god ton. Vårda ditt språk och respektera andra skribenter och personer i artikeln. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer som vi bedömer som olämpliga.

Mest läst senaste veckan