18 nya coronafall i Södra Österbotten – fem personer vårdas på sjukhus

Seinäjoki centralsjukhus. Zoom
Foto: Södra Österbottens sjukvårdsdistrikt

Seinäjoki centralsjukhus.

Incidensen fortsätter att stiga i Södra Österbottens sjukvårdsdistrikt och är nu över 100.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

Under tisdagen konstaterades sammanlagt 18 nya coronafall i Södra Österbottens sjukvårdsdistrikt. Det betyder att incidenstalet, som anger antalet nya smittfall per 100 000 invånare de senaste två veckorna, fortsätter att stiga. I nuläget är incidensen 105,2.

Enligt sjukvårdsdistriktets webbplats har antalet personer som behöver sjukhusvård på grund av covid-19 minskat med en person under det senaste dygnet. I tisdags rapporterade man om sex covidpatienter, och i dag om fem.

Det totala antalet smittade i Södra Österbotten sedan pandemins början uppgår nu till 1752 personer. Distriktets coronagrupp slog i måndags fast att man nu befinner sig i epidemins accelerationsfas.


 
Annons

Lägst vaccinationstäckning i landet

Enligt de senaste uppgifterna från Institutet för hälsa och välfärd är det nu 70,4 procent av invånarna i Södra Österbotten som fått den första dosen av coronavaccinet. 60,8 procent har fått båda doserna. Räknar man enbart befolkningen över 12 år handlar det om 80,4 respektive 69,4 procent.

Enligt THL:s coronavaccinationskarta är vaccinationstäckningen i Södra Österbotten den lägsta i landet i nuläget.

Visa fler
Kommentarer

Tyck till!

I samarbete med tjänsten Ifrågasätt ger vi dig möjligheten att kommentera och diskutera den här artikeln. Håll dig till ämnet och håll god ton. Vårda ditt språk och respektera andra skribenter och personer i artikeln. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer som vi bedömer som olämpliga.

Mest läst senaste veckan