|

Vöråbon Rasmus Mattus fortsätter som ordförande Svensk Ungdom i Österbotten – här är namnen på resten av styrelsen

Så här såg det ut när Rasmus Mattus fick ta del av sitt valresultat. Zoom
Foto: Heidi Eriksson

Så här såg det ut när Rasmus Mattus fick ta del av sitt valresultat.

På Svensk Ungdom i Österbottens höstmöte på fredagen blev det klart att Rasmus Mattus, hemma från Vörå, fortsätter som kretsens ordförande.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

Rasmus Mattus har lett kretsen det senaste verksamhetsåret, bland annat genom ett kommunalval som slutade i rekordresultat för Svensk Ungdom. I valet blev Mattus själv invald i Vörå kommunfullmäktige. Nu är blickarna riktade på välfärdsområdesvalet i januari.

– Jag är ödmjukt tacksam över det fortsatta förtroendet. Svensk ungdom i Österbotten har jobbat hårt det senaste året när det kommer till kommunalvalet och jag är stolt över det goda resultatet. Nu har vi riktat blickarna mot det kommande välfärdsområdesvalet och jag hoppas att vi har möjlighet att vara ute på fältet bland väljarna och uppnå ett minst lika bra resultat som i kommunalvalet, säger Mattus i ett pressmeddelande. 

Under höstmötet på fredag kväll valdes också kretsens övriga styrelsemedlemmar. De är Maria Tokou från Kronoby, Elvira Nyrönen från Jakobstad, Roberth Sjöström från Närpes, Amanda Åkersten från Korsnäs, Johanna Norrbygård från Nykarleby, Mira Bäck från Vasa och Nicole Sten från Närpes. Till suppleanter valdes Lina Sjöskog från Pedersöre, Madelene Linman från Korsnäs och Andre Martinez från Vasa.

Kommentarer

Tyck till!

I samarbete med tjänsten Ifrågasätt ger vi dig möjligheten att kommentera och diskutera den här artikeln. Håll dig till ämnet och håll god ton. Vårda ditt språk och respektera andra skribenter och personer i artikeln. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer som vi bedömer som olämpliga.

Mest läst senaste veckan