Covidpatienterna blir fler i Södra Österbotten – nu vårdas 11 personer på sjukhus

Seinäjoki centralsjukhus. Zoom
Foto: Södra Österbottens sjukvårdsdistrikt

Seinäjoki centralsjukhus.

Coronaläget har ytterligare försämrats i Södra Österbottens sjukvårdsdistrikt under den gångna veckan. Nu är incidenstalet över 130 och antalet personer som behöver sjukhusvård på grund av covid-19 har ökat till elva.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

Flera nya covid-patienter togs in på sjukhus i Södra Österbotten under helgen. I lördags var det fem personer som behövde sjukhusvård på grund av covid-19, och på söndagen hade de ökat till tio och på måndagen till elva.

 

Under söndagen konstaterades sammanlagt 12 nya smittfall i distriktet. Under de senaste två veckorna har man sammanlagt rapporterat om 254 nya fall, vilket innebär att incidensen nu är uppe i 131,6.

Sjukvårdsdistriktets coronagrupp slog förra måndagen fast att distriktet nu befinner sig i coronaepidemins accelerationsfas. Sedan dess har läget ytterligare försämrats. Gruppen håller nytt veckomöte klockan 12.30 i dag.
Annons
Enligt de senaste uppgifterna från Institutet för hälsa och välfärd (THL) är det nu 70,8 procent av invånarna i Södra Österbottens sjukvårdsdistrikt som fått den första dosen av coronavaccinet. 62,4 procent har fått båda doserna. Räknar man enbart befolkningen över 12 år handlar det om 80,8 respektive 71,3 procent.

Visa fler
Kommentarer

Tyck till!

I samarbete med tjänsten Ifrågasätt ger vi dig möjligheten att kommentera och diskutera den här artikeln. Håll dig till ämnet och håll god ton. Vårda ditt språk och respektera andra skribenter och personer i artikeln. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer som vi bedömer som olämpliga.

Mest läst senaste veckan