|

VPS hittade fin höstform i grevens tid – sportjournalistens keps klarar livhanken

VPS är bäst i division 1 – och tillbaka i FM-ligan nästa säsong. Zoom
Foto: Kalevi Hämäläinen

VPS är bäst i division 1 – och tillbaka i FM-ligan nästa säsong.

Efter två säsonger i division 1 är VPS nu klart för FM-ligan. Förväntningarna på Vasalaget var uppskruvande inför säsongen och dagens avsnitt av nyhetspodden öppnar upp framgångsreceptet.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

I en krönika publicerad inför starten av herrarnas division 1 basunerade Jona Nyström, digital sportchef på HSS Media, ut: "Blir det inte mål, och många mål, med det här gänget så äter jag upp min keps, kanske med lite stekt lök till och en skvätt senap."

Med en omgång kvar kan en lättad sportjournalist konstatera att kepsen får ligga kvar på hyllan. VPS har bokstavligen öst in mål under säsongen och det är en av orsakerna till att Vasalaget nästa år spelar i den finländska fotbollens finrum, FM-ligan. De två senaste säsongerna har VPS hållit till i division 1. 

– Egentligen är det logiskt att VPS vinner division 1. Man har seriens största spelarbudget och tillräckligt bra spelare som hittar säsongens bästa form vid rätt tidpunkt. Samtidigt hittar tränaren Jussi Nuorela den bästa laguppställningen och formationen, säger Jona Nyström i nyhetspodden. 

Säsongen 2021 kulminerar i ett österbottniskt derby. På lördag gästar Jaro Sandviken och de nyblivna mästarna hoppas på en publikfest. 

Annons
Lyssna på det senaste avsnittet av Bakom rubrikerna på HSS Medias lyssnasajtSpotify och Apple podcasts.

 
Listen on Apple Podcasts
 

Visa fler
Kommentarer

Tyck till!

I samarbete med tjänsten Ifrågasätt ger vi dig möjligheten att kommentera och diskutera den här artikeln. Håll dig till ämnet och håll god ton. Vårda ditt språk och respektera andra skribenter och personer i artikeln. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer som vi bedömer som olämpliga.

Mest läst senaste veckan