18 nya coronafall i Vasa sjukvårdsdistrikt

Vasa sjukvårdsdistrikt rapporterar de nya fallen på sin webbplats. Zoom
Foto: Ida Erikson

Vasa sjukvårdsdistrikt rapporterar de nya fallen på sin webbplats.

Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

Totalt 18 nya coronafall har konstaterats i Vasa sjukvårdsdistrikt under det senaste dygnet. Det meddelar distriktet på sin webbplats klockan 11 på lördagen.

Incidenstalet, som anger antalet nya smittfall per 100 000 invånare de senaste två veckorna, stiger litet igen och är nu 82. I går, fredag, var incidensen 76.

Under fredagen var det 273 personer som testade sig för coronaviruset.

Det totala antalet smittade sedan pandemins början uppgår nu till 4155 personer.

Annons

Tre covidpatienter på VCS i går

Hittills den här veckan har man nu konstaterat 74 nya coronafall i Vasa sjukvårdsdistrikt. Utöver dagens 18 rapporterade man om 17 i går, fyra i torsdags, 24 i onsdags, sex i tisdags och fem i måndags.

Fredagens 17 fall fanns utspridda i flera kommuner: Jakobstad, Pedersöre, Larsmo, Vasa, Närpes och Kristinestad, enligt uppgifter från infektionsöverläkare Juha Salonen på Vasa centralsjukhus. Han berättade också att det till största delen handlade om kända smittkedjor inom familjer.

Läs också: Torsdagens fall utspridda i Österbotten – Infektionsöverläkare: "Vårt läge ett av de bästa i Finland för tillfället"

Under fredagen var det tre personer som vårdades på Vasa centralsjukhus på grund av covid-19. Två av dessa fick intensivvård.


Över 80 procent dubbelvaccinerade

Enligt de senaste uppgifterna (från fredag eftermiddag) från Institutet för hälsa (THL) är det nu 86,4 procent av invånarna över 12 år som tagit den första dosen av coronavaccinet i Vasa sjukvårdsdistrikt. 80,6 procent har fått båda doserna.


Drop in-vaccinering i Österbotten

  • KORSHOLM: Under tre tisdagar i november – 9 november, 16 november och 23 november – kan korsholmare som fyllt 12 år komma och vaccinera sig utan tidsbokning på Korsholms hvc klockan 15–16.30. Man kan komma för att ta sin första, andra eller tredje dos. Tredje dosen ges till de riskgrupper som definierats av THL.
  • BENNÄS: På torsdag den 11 november klockan 15–17 är det drop in på Bennäs välfärdsstation. Tillfället riktar sig till den som ska ta den första vaccindosen.
  • VASA: Lördagen den 13 november klockan 13–15.30 kan Vasabor som fyllt 12 år komma för att få antingen den första eller den andra dosen (om det gått minst sex veckor sedan den första) på Kyrkoesplanadens hälsostation. Vaccinet som ges är Pfizer Comirnaty.

Visa fler
Kommentarer

Tyck till!

I samarbete med tjänsten Ifrågasätt ger vi dig möjligheten att kommentera och diskutera den här artikeln. Håll dig till ämnet och håll god ton. Vårda ditt språk och respektera andra skribenter och personer i artikeln. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer som vi bedömer som olämpliga.

Mest läst senaste veckan