PODCAST: Vaccin, hållbar konsumtion och politik på ny festival som för vetenskapen närmare folket

Vetenskapskarnevalen kommer att gå av stapeln i under veckoslutet. Från vänster forskningsledare John Dahlbacka från Novia, forskningschef Christer Kuvaja vid Svenska litteratursällskapet, Pirjo Laaksonen, dekanus för marknadsföring och kommunikation vid Vasa universitet, Lisbeth Fagerström, rektor för Åbo Akademi i Vasa och Nina Edgren-Henrichson, projektchef vid Svenska litteratursällskapet och producent för Vetenskapskarnevalen. Zoom
Foto: Mikael Nybacka

Vetenskapskarnevalen kommer att gå av stapeln i under veckoslutet. Från vänster forskningsledare John Dahlbacka från Novia, forskningschef Christer Kuvaja vid Svenska litteratursällskapet, Pirjo Laaksonen, dekanus för marknadsföring och kommunikation vid Vasa universitet, Lisbeth Fagerström, rektor för Åbo Akademi i Vasa och Nina Edgren-Henrichson, projektchef vid Svenska litteratursällskapet och producent för Vetenskapskarnevalen.

Under ett par dagar råder karnevalstämning i Vasa då forskare från universitet och högskolor delar med sig av kunskap från olika områden.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

Nu har du chansen att höra forskare vid universiteten och högskolorna i Vasa berätta om färska vetenskapliga rön och visa hur de jobbar lokalt för att lösa globala problem.

Under två dagar, fredagen den 19 och lördagen den 20 november, ställer sig 150 forskare och sakkunniga på fyra scener i Vasa. Det finns över 80 programpunkter att välja mellan. 

Att uppmärksamma forskning och vetenskap ligger rätt i tiden. Det menar Christer Kuvaja, forskningschef för Svenska litteratursällskapet. 

– Jag tror man litar mycket på det som görs inom forskningen. Det finns naturligtvis skeptiker men de utgör en liten procent i Finland. Man behöver inte se allmänhetens reaktioners som något negativt, säger Kuvaja i podden. 

Arrangör för karnevalen är Svenska Litteratursällskapet i sam­arbete med bland annat flera universitet och yrkeshögskolor.

Det är gratis att delta. HSS ­Media kommer att sända­ live på alla tre ­sajter (Vasabladet, Öster­bottens tidning och Sydin) från Dramasalen på stadsbiblioteket och köpcentret Rewell. Streamen är öppen för alla.

Det senaste avsnittet av nyhetspodden Bakom rubrikerna hittar du på HSS Medias lyssnarsajtSpotify och på Apple podcast.

 
Annons
Listen on Apple Podcasts
 

Visa fler
Kommentarer

Tyck till!

I samarbete med tjänsten Ifrågasätt ger vi dig möjligheten att kommentera och diskutera den här artikeln. Håll dig till ämnet och håll god ton. Vårda ditt språk och respektera andra skribenter och personer i artikeln. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer som vi bedömer som olämpliga.

Mest läst senaste veckan