13 nya coronafall i Vasa sjukvårdsdistrikt

Vasa sjukvårdsdistrikt fungerar i höjd beredskap med anledning av coronapandemin. Zoom
Foto: Ida Erikson

Vasa sjukvårdsdistrikt fungerar i höjd beredskap med anledning av coronapandemin.

Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

Totalt 13 nya coronfall har konstaterats i Vasa sjukvårdsdistrikt under det senaste dygnet. Det meddelar distriktet på sin webbplats klockan 11 på måndagen.

Incidenstalet, som anger antalet nya smittfall per 100 000 invånare de senaste två veckorna, fortsätter att stiga och är nu 122. I går, söndag, var incidensen 118.

Under söndagen var det 208 personer som testade sig för coronaviruset.

Det totala antalet smittade sedan pandemins början uppgår nu till 4294 personer.

Annons

 

 

81 procent är dubbelvaccinerade

Enligt de senaste uppgifterna (från söndag eftermiddag) från Institutet för hälsa (THL) är det nu 86,6 procent av invånarna över 12 år som tagit den första dosen av coronavaccinet i Vasa sjukvårdsdistrikt. 81,3 procent har fått båda doserna.

Av kommunerna i distriktet är det nu Larsmo och Laihela som ännu inte nått en vaccinationstäckning på 80 procent. Där handlar det om 71,8 respektive 76,3 procent av invånarna över 12 år som är dubbelvaccinerade.

Räknar man hela befolkningen – det vill säga även alla barn under 12 år som ännu inte ingår i vaccinationsprogrammet – handlar det om 70,6 procent som nu är dubbelvaccinerade i Vasa sjukvårdsdistrikt.

Visa fler
Kommentarer

Tyck till!

I samarbete med tjänsten Ifrågasätt ger vi dig möjligheten att kommentera och diskutera den här artikeln. Håll dig till ämnet och håll god ton. Vårda ditt språk och respektera andra skribenter och personer i artikeln. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer som vi bedömer som olämpliga.

Mest läst senaste veckan