Åtta nya coronafall i Vasa sjukvårdsdistrikt

Vasa centralsjukhus fungerar i höjd beredskap med anledning av coronapandemin. Zoom
Foto: Mikael Nybacka

Vasa centralsjukhus fungerar i höjd beredskap med anledning av coronapandemin.

Förra måndagen var incidensen 134 – nu har den sjunkit till 105.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

Åtta nya coronfall har konstaterats i Vasa sjukvårdsdistrikt under det senaste dygnet. Det meddelar distriktet på sin webbplats klockan 11 på måndagen.

Incidenstalet, som anger antalet nya smittfall per 100 000 invånare de senaste två veckorna, har nu sjunkit till 105. I går, söndag, var incidensen 108, och förra måndagen var den uppe i 134.

Under söndagen var det 191 personer som testade sig för coronaviruset.

Det totala antalet smittade sedan pandemins början uppgår nu till 4473 personer.

Annons

 

 

Nästan 83 procent är dubbelvaccinerade

Enligt de senaste uppgifterna (från söndag eftermiddag) från Institutet för hälsa (THL) är det nu 87,3 procent av invånarna över 12 år som tagit den första dosen av coronavaccinet i Vasa sjukvårdsdistrikt. 82,8 procent har fått båda doserna.

Räknar man hela befolkningen – det vill säga även alla barn under 12 år som ännu inte ingår i vaccinationsprogrammet – handlar det om 71,9 procent som nu är dubbelvaccinerade i Vasa sjukvårdsdistrikt.

Visa fler
Kommentarer

Tyck till!

I samarbete med tjänsten Ifrågasätt ger vi dig möjligheten att kommentera och diskutera den här artikeln. Håll dig till ämnet och håll god ton. Vårda ditt språk och respektera andra skribenter och personer i artikeln. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer som vi bedömer som olämpliga.

Mest läst senaste veckan