14 nya coronafall i Vasa sjukvårdsdistrikt

Vasa centralsjukhus fungerar i höjd beredskap med anledning av coronapandemin. Zoom
Foto: Mikael Nybacka

Vasa centralsjukhus fungerar i höjd beredskap med anledning av coronapandemin.

Incidensen stiger över 100 igen.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

Totalt 14 nya coronafall har konstaterats i Vasa sjukvårdsdistrikt under det senaste dygnet. Det meddelar distriktet på sin webbplats klockan 11 på tisdagen. I går, måndag, rapporterade man om nio nya fall.

Incidenstalet, som anger antalet nya smittfall per 100 000 invånare de senaste två veckorna, stiger igen och är nu 106. I går, måndag, var incidensen 98.

Under måndagen var det 231 personer som testade sig för coronaviruset.

Det totala antalet smittade sedan pandemins början uppgår nu till 4575 personer.

Annons

 

Över 8 procent har fått tre vaccindoser

Enligt de senaste uppgifterna (från måndag eftermiddag) från Institutet för hälsa (THL) är det nu 87,5 procent av invånarna över 12 år som tagit den första dosen av coronavaccinet i Vasa sjukvårdsdistrikt. 83,3 procent har fått två doser och 8,8 procent har fått tre doser.

Över 50 procent av alla över 80 år har nu fått den tredje dosen.

Räknar man hela befolkningen – det vill säga även alla barn under 12 år som ännu inte ingår i vaccinationsprogrammet – handlar det om 72,3 procent som nu är dubbelvaccinerade i Vasa sjukvårdsdistrikt.

 

Visa fler
Kommentarer

Tyck till!

I samarbete med tjänsten Ifrågasätt ger vi dig möjligheten att kommentera och diskutera den här artikeln. Håll dig till ämnet och håll god ton. Vårda ditt språk och respektera andra skribenter och personer i artikeln. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer som vi bedömer som olämpliga.

Mest läst senaste veckan