|

Händer i dag: Regeringen diskuterar skärpta coronarestriktioner

Regeringen samlas klockan 16 i Ständerhuset för att diskutera det snabbt förvärrade coronaläget. Zoom
Foto: SPT

Regeringen samlas klockan 16 i Ständerhuset för att diskutera det snabbt förvärrade coronaläget.

Ministergruppen för social- och hälsovårdsfrågor kunde inte enas om ett åtgärdsförslag för att stoppa den förvärrade smittspridningen, uppger Helsingin Sanomat.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

Regeringen samlas på tisdagseftermiddagen för att diskutera det snabbt förvärrade coronaläget.

Planen är att Social- och hälsovårdsministeriet ska ge ett förslag till hur coronaläget borde hanteras och vilka eventuella begränsningar som kan bli nödvändiga.

Enligt Helsingin Sanomat diskuterade ministergruppen för social- och hälsovårdsfrågor ärendet under ett sju timmar långt möte i måndags utan att enas om ett åtgärdsförslag.

Tidningen skriver att ministergruppen fortsätter att diskutera förslaget på tisdagen innan regeringens sammanträde på eftermiddagen.

Annons
Regeringen samlas klockan 16 i Ständerhuset.

På tisdagen väntas bland annat ett beslut om den så kallade nödbromsen. Nödbromsen skulle innebära att regionerna förlorar sin rätt att besluta om coronaåtgärder, och att regeringen i stället tar över styrningen.

Institutet för hälsa och välfärd ska också undantagsvis hålla sin veckovisa presskonferens om coronaviruset på tisdagen.

Visa fler
Kommentarer

Tyck till!

I samarbete med tjänsten Ifrågasätt ger vi dig möjligheten att kommentera och diskutera den här artikeln. Håll dig till ämnet och håll god ton. Vårda ditt språk och respektera andra skribenter och personer i artikeln. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer som vi bedömer som olämpliga.

Mest läst senaste veckan