Incidenstalet stiger och är nu 862. Talet anger hur många smittade det finns per 100 000 invånare de senaste 14 dagarna. 

I går söndag tog 556 österbottningar ett coronatest. Hittills under pandemin har Österbottens välfärdsområde haft 6366 bekräftade fall av corona. 

Enligt uppgifter på söndagen vårdas tre coronapatienter på sjukhus, ingen av dem på intensivvårdsavdelning.

Från och med i dag måndag får offentliga sammankomster inomhus med fler än 10 deltagare inte hållas i Österbottens välfärdsområde. Här hittar du information om vilka restriktioner som gäller just nu. 


Marina Kinnunen


LÄS MERA: 

Året har inte börjat bra sett till antalet coronafall i Österbotten. På årets första dag rapporterades 188 nya fall och dagen efter, på söndagen, 181 stycken. De flesta fallen fanns i området Vasa, Korsholm och Malax. 

Marina Kinnunen, direktör i Österbottens välfärdsområde, vill inte säga att situationen är utom kontroll, men bättre skulle det ändå bli om alla håller lite distans till varandra, inte umgås i stora grupper och tar vaccinet. 

– Vi klarar nog det här, men det har aldrig tidigare varit så stor risk som nu att få smittan i Österbotten, sade Kinnunen på söndag eftermiddag.