|

I dag: 160 nya fall

Zoom
Foto: Mikael Nybacka

160 personer har fått positivt testresultat det senaste dygnet.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

Incidenstalet stiger och är nu 862. Talet anger hur många smittade det finns per 100 000 invånare de senaste 14 dagarna. 

I går söndag tog 556 österbottningar ett coronatest. Hittills under pandemin har Österbottens välfärdsområde haft 6366 bekräftade fall av corona. 

Enligt uppgifter på söndagen vårdas tre coronapatienter på sjukhus, ingen av dem på intensivvårdsavdelning.

Från och med i dag måndag får offentliga sammankomster inomhus med fler än 10 deltagare inte hållas i Österbottens välfärdsområde. Här hittar du information om vilka restriktioner som gäller just nu. 

Annons

Marina Kinnunen
Foto: Jonny Huggare Smeds

Marina KinnunenLÄS MERA: 

Året har inte börjat bra sett till antalet coronafall i Österbotten. På årets första dag rapporterades 188 nya fall och dagen efter, på söndagen, 181 stycken. De flesta fallen fanns i området Vasa, Korsholm och Malax. 

Marina Kinnunen, direktör i Österbottens välfärdsområde, vill inte säga att situationen är utom kontroll, men bättre skulle det ändå bli om alla håller lite distans till varandra, inte umgås i stora grupper och tar vaccinet. 

– Vi klarar nog det här, men det har aldrig tidigare varit så stor risk som nu att få smittan i Österbotten, sade Kinnunen på söndag eftermiddag.

Visa fler
Kommentarer

Tyck till!

I samarbete med tjänsten Ifrågasätt ger vi dig möjligheten att kommentera och diskutera den här artikeln. Håll dig till ämnet och håll god ton. Vårda ditt språk och respektera andra skribenter och personer i artikeln. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer som vi bedömer som olämpliga.

Mest läst senaste veckan