|

279 nya fall i dag

Vasa centralsjukhus. Zoom
Foto: Mikael Nybacka

Vasa centralsjukhus.

279 österbottningar har testat positivt för coronaviruset det senaste dygnet. Sex coronapatienter vårdas nu på Vasa centralsjukhus.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

Enligt välfärdsområdets dagliga rapport finns 279 nya bekräftade fall. Incidenstalet har stigit ytterligare och är nu 1360. 

I går tog 714 österbottningar ett coronatest. Hittills har Österbottens välfärdsområde totalt 7356 konstaterade fall av corona. 

På fredagen rapporterar Södra Österbottens sjukvårdsdistrikt om 199 nya fall av covid-19. Incidenstalet där är nu 737,3. 

Marina Kinnunen
Foto: Jonny Huggare Smeds

Marina Kinnunen


Annons
Marina Kinnunen, direktör på Österbottens välfärdsområde, uppger på torsdagen att ett coronarelaterat dödsfall har skett i Österbotten i januari. Det innebär att totalt 21 dödsfall har inträffat som följd av covid-19 i regionen sedan pandemins början. VBL/ÖT rapporterade senast om ett covidrelaterat dödsfall i början av november.

På torsdagen vårdades sex patienter för coronavirussmitta på Vasa centralsjukhus, en av dem på intensiven.

Ingen kommun i vårt område har nu en incidens under 500. I Malax och Korsnäs har incidensen stigit speciellt mycket de senaste dagarna.


I dag håller den regionala coronasamordningsgruppen i Österbotten ett extra möte för att se över situationen.

– Vi försöker då se över kriterierna för testning och smittspårning. Vi upplever att de nuvarande strategierna för omikronviruset inte riktigt fungerar, säger Marina Kinnunen. 

Visa fler
Kommentarer

Tyck till!

I samarbete med tjänsten Ifrågasätt ger vi dig möjligheten att kommentera och diskutera den här artikeln. Håll dig till ämnet och håll god ton. Vårda ditt språk och respektera andra skribenter och personer i artikeln. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer som vi bedömer som olämpliga.

Mest läst senaste veckan