322 nya coronafall – över 1000 personer testades under onsdagen

Zoom
Foto: Arkiv/Alexia Sahl

Nu stiger incidensen över 2000.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

Totalt 322 nya coronafall har konstaterats inom Österbottens välfärdsområde under det gångna dygnet. 

Incidenstalet är nu 2070, uppger välfärdsområdet på sin webbplats på torsdagen. I går, onsdag, låg incidensen ännu under 2000

Under onsdagen har totalt 1011 österbottningar tagit ett coronatest.

Inom välfärdsområdet närmar man sig nu 10 000 konstaterade coronafall sedan pandemins början. Det totala antalet coronafall är nu 9129.

Annons

 

Hård belastning inom covidvården

I går, onsdag, rapporterade välfärdsområdet om jämnt 400 nya fall av covid-19. Nästan hälften av onsdagens fall fanns i Vasa, 192. Resten var utspridda i så gott som hela landskapet, enligt chefsöverläkare Peter Nieminen. 

Samtidigt var det på onsdagen över 20 personer som vårdades på Vasa centralsjukhus och på bäddavdelning inom primärvården i Österbotten på grund av covid-19. 

– Men precis som i övriga landet ser vi ju att yngre personer än tidigare hamnar in på sjukhus och på intensiven. Och sådär överlag är ju risken större att hamna på sjukhus, och speciellt på intensiven, om man är ovaccinerad. Har man dessutom någon grundsjukdom så ökar det risken ytterligare, sade Nieminen till VBL/ÖT. 

Visa fler
Kommentarer

Tyck till!

I samarbete med tjänsten Ifrågasätt ger vi dig möjligheten att kommentera och diskutera den här artikeln. Håll dig till ämnet och håll god ton. Vårda ditt språk och respektera andra skribenter och personer i artikeln. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer som vi bedömer som olämpliga.

Mest läst senaste veckan