|

Välfärdsområdesvalet närmar sig – det här handlar valet om

Förhandsröstningen i välfärdsområdesvalet är avslutad. Den egentliga valdagen är på söndag den 23 januari. Zoom
Foto: Vesa Moilanen

Förhandsröstningen i välfärdsområdesvalet är avslutad. Den egentliga valdagen är på söndag den 23 januari.

  På söndag väljer Österbotten vem som beslutar om vården i landskapet de kommande fyra åren. Podden uppmärksammar välfärdsområdesvalet.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

Det är bara några dagar kvar till det historiska valet då Österbottens välfärdsområde väljer de 59 ledamöter som de kommande fyra åren beslutar om vården för österbottningarna. 

För en del är det kanske ännu diffust vad valet handlar om och vilken roll det nya fullmäktige har. Men faktum är att valresultatet har stor betydelse. 

– Fullmäktige beslutar slutgiltigt om allt inom välfärdsområdet. Det handlar om vården, och det kommer vi alla i något skede att behöva. De som väljs till fullmäktige drar upp riktlinjerna för vilken vård du och jag behöver i framtiden, säger Anna Sourander, Vasabladets och Österbottens Tidnings samhällsreporter, i podden. 

Det första välfärdsområdesvalet förrättas söndagen den 23 januari 2022. Om du ännu inte vet vem du ska rösta på kan du ta hjälp av kandidattestet som du hittar här. 

Annons
Har du tips, respons eller frågor angående nyhetspodden? Ta gärna kontakt med redaktören Patrick Sjöholm på patrick.sjoholm@hssmedia.fi.

Lyssna på Bakom rubrikerna på HSS Medias lyssnasajtSpotify och Apple podcasts.

Kommentarer

Tyck till!

I samarbete med tjänsten Ifrågasätt ger vi dig möjligheten att kommentera och diskutera den här artikeln. Håll dig till ämnet och håll god ton. Vårda ditt språk och respektera andra skribenter och personer i artikeln. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer som vi bedömer som olämpliga.

Mest läst senaste veckan