|

Nya besked från RFV: Fler får samlas – men restriktioner gäller hela februari

Begränsningarna i lokaler gäller bland annat affärer, idrottshallar, bibliotek, museer och teatrar. Zoom
Foto: Jonas Brunnström

Begränsningarna i lokaler gäller bland annat affärer, idrottshallar, bibliotek, museer och teatrar.

Coronaepidemin belastar sjukvården fortfarande. Därför förlängs vissa restriktioner i Österbotten. Samtidigt lättas begränsningarna för sammankomster något.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

Från 1 februari till slutet av månaden förbjuds offentliga tillställningar och allmänna sammankomster där antalet deltagare överstiger 20. Det slår regionförvaltningsverket fast på fredagen.

Besluten gäller inte privata sammankomster och begränsningarna lättas alltså något för de allmänna. 


Samtidigt förlängs restriktionerna för användning av lokaler fram till 28 februari. De som ansvarar för användningen av lokalerna måste ordna verksamheten så att det går att förhindra risk för smitta mellan kunder, de som deltar i verksamheten eller sällskap.  

Det kan bland annat handla om att begränsa antalet sittplatser eller ordna så att besökarna deltar i olika omgångar. Det finns ändå inte några krav på specifika avstånd. Beslutet gäller bland annat affärer, idrottshallar, bibliotek, museer och teatrar. 

Annons

Efter att ha fått ett skriftligt utlåtande från välfärdsområdet ska regionförvaltningsverket bedöma behovet av att stänga lokaler.

Visa fler
Kommentarer

Tyck till!

I samarbete med tjänsten Ifrågasätt ger vi dig möjligheten att kommentera och diskutera den här artikeln. Håll dig till ämnet och håll god ton. Vårda ditt språk och respektera andra skribenter och personer i artikeln. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer som vi bedömer som olämpliga.

Mest läst senaste veckan