LYSSNA: Så djup är lantbrukets kris just nu

Nyhetspodden uppmärksammar jordbrukets lönsamhetskris och livsmedelsberedskap. Zoom
Foto: Mikael Nybacka

Nyhetspodden uppmärksammar jordbrukets lönsamhetskris och livsmedelsberedskap.

 Nyhetspodden Bakom rubrikerna gör en avstickare till grisbonden Tomas Långgård i Malax som också är ordförande för Österbottens svenska producentförbund.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

Livsmedelsbranschen är känslig för förändringar i omvärlden och det får de finländska bönderna erfara ännu en gång. Det har blivit allt dyrare att producera den finländska maten och nödvändiga varor som till exempel gödsel är svårt att få tag på. 

Branschen är alltså hårt pressad och lönsamheten dalar. Samtidigt återaktualiserar kriget i Ukraina diskussionen om Finlands självförsörjning av livsmedel och hur vi skulle klara en krissituation. 

Nyhetspodden Bakom rubrikerna träffar grisbonden Tomas Långgård på gården i Malax. Långgård är även ordförande för Österbottens svenska producentförbund. Podden är inspelad den 23 mars. Redaktör är Patrick Sjöholm. 

Poddavsnittet hittar du på HSS Medias lyssnasajt, Spotify och Apple podcasts.

Annons
 

Listen on Apple Podcasts
 

Visa fler
Kommentarer

Tyck till!

I samarbete med tjänsten Ifrågasätt ger vi dig möjligheten att kommentera och diskutera den här artikeln. Håll dig till ämnet och håll god ton. Vårda ditt språk och respektera andra skribenter och personer i artikeln. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer som vi bedömer som olämpliga.

Mest läst senaste veckan