John producerar japanskt lyxkött i Kovjoki – "Jag har funderat på kobekött i tjugo år"

I dag räknar John Häger tio nötdjur av wagyukorsningar på sin ranch och fyra dräktiga kossor som väntas kalva senare i år. Men det är fortfarande en hobby och ska så förbli för mjölkbonden Häger.
Foto: Britt Sund

I dag räknar John Häger tio nötdjur av wagyukorsningar på sin ranch och fyra dräktiga kossor som väntas kalva senare i år. Men det är fortfarande en hobby och ska så förbli för mjölkbonden Häger.

Det exklusiva japanska nötköttet wagyu, som de flesta känner som kobekött, finns numera också på Ranckens Ranch i Kovjoki, där John Häger lät slakta den första stuten innan påsk.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

Vill du läsa hela artikeln?

Obegränsad tillgång till webbnyheter och e-tidningen.

1 månad för 1 €

Mest läst senaste veckan