|

LYSSNA: Finland marscherar mot Natomedlemskap

Det säkerhetspolitiska läget har förändrats drastiskt på kort tid. Nu tyder mycket på att Finland förbereder en ansökan om medlemskap i försvarsalliansen Nato. Zoom
Foto: Lehtikuva/Jouni Porsanger

Det säkerhetspolitiska läget har förändrats drastiskt på kort tid. Nu tyder mycket på att Finland förbereder en ansökan om medlemskap i försvarsalliansen Nato.

Världs- och säkerhetsläget har förändrats och det mesta tyder på att Finland går mot ett Natomedlemskap. VBL:s ledarskribent Dan Ekholm medverkar i podden.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

Alliansfriheten kan snart vara historia. Säkerhetsläget har förändrats drastiskt i och med Rysslands invasion av Ukraina och nu går Finland med hisnande fart mot att fatta ett historisk beslut om att ansöka om medlemskap i Nato.

Kommer Sverige att följa med och vilka risker finns i den så kallade gråzonen, alltså perioden mellan att ansökan är inlämnad och medlemskapet blir beviljat? Vasabladets ledarskribent Dan Ekholm medverkar i det senaste avsnittet av podden Bakom rubrikerna. Redaktör är Patrick Sjöholm.

Hör avsnittet på HSS Medias lyssnarsajtSpotify eller Apple podcasts.

 
 

Visa fler
Kommentarer

Tyck till!

I samarbete med tjänsten Ifrågasätt ger vi dig möjligheten att kommentera och diskutera den här artikeln. Håll dig till ämnet och håll god ton. Vårda ditt språk och respektera andra skribenter och personer i artikeln. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer som vi bedömer som olämpliga.

Mest läst senaste veckan