|

Helin avstängd

Vasas fullmäktigesal. Zoom
Foto: Arkiv/Arash Matin

Vasas fullmäktigesal.

Vasa stadsfullmäktige har beslutat att stänga av Risto Helin från kommunala förtroenduppdrag. Han är åtalad för grovt koppleri.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

Beslutet trädde i kraft med omedelbar verkan och gäller också hans uppdrag i bygg- och miljönämnden så länge rättegången mot honom pågår. Lauri Karppi, Sannf, föreslog att beslutet skulle förkastas, men fick inget understöd. Risto Helin valdes in i fullmäktige på Sannfinländarnas lista men bildade sedan en egen grupp. Han gavs möjlighet att förklara sig innan beslutet om avstängning fattades. Det gjorde han skriftligt via sitt ombud Pekka Lind. Risto Helins önskan var att fullmäktige skulle vänta på domen. Risto Helin kom inte till tisdagens möte. Om domen blir fängelse i minst sex månader kan fullmäktige befria Risto Helin från hans kommunala förtroendeuppdrag.

Kommentarer

Tyck till!

I samarbete med tjänsten Ifrågasätt ger vi dig möjligheten att kommentera och diskutera den här artikeln. Håll dig till ämnet och håll god ton. Vårda ditt språk och respektera andra skribenter och personer i artikeln. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer som vi bedömer som olämpliga.

Mest läst senaste veckan