;
|

Många bytte däck – trots vädret

NyhetsbildZoom
Jan-Erik Rusk och Johan Ågren tvättar vinterdäck när föräldrar och tränare till fotbollslagets flickor bytte däck i Sundom på tisdagskvällen. Foto: Vivian Johansson
Föräldrarna till Sundom IF:s fotbollsflickor, födda 2004-2005, bytte däck på över 100 bilar i höstas. På tisdagen var det inte riktigt samma rusning.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

– Vi hade lite otur med vädret, konstaterar Jan-Erik Rusk.

Hans dotter spelar fotboll i Sundom och ordnade däckbytardag i byn på tisdagen. laget är för flickor födda 2004-2005 så en förälder per familj är på plats vid Sundom Bil-el för att hugga i.

– I höstas bytte vi till vinterdäck på över 100 bilar, säger Rusk.

Höstens däckbyte är inte lika väderkänsligt, medan helgens varma väder kanske gjorde att flera hann byta – och tisdagens snöfall antagligen avskräckte en del som brukar passa på och samtidigt stöda fotbollslaget.

– Ja, man blev lite förvånad i morse, säger Christian Nielsen, en av papporna.

Trots det stod tre bilar i kö 40 minuter innan utsatt tid.

I verkstaden hanterar Conny Bäckström bultpistolen för sjunde året. Han tränade tidigare Sundom IF:s flickor, födda 2001, men tränar nu 04-05:orna, sedan de äldre slutade som lag.

– Vi är glada att det här laget fick fortsätta traditionen, säger Madelén Rabb, ansvarig tränare.

Hon byter inga däck men är med och sköter kaffepannan. Samtidigt som Sundomborna får däcken bytta passar de på och dricker en kaffekopp och pratar med bekanta.

– Och många äldre uppskattar den här servicen, säger Rabb.

Pengarna för däckbytena går direkt till fotbollsflickorna, bland annat till domare, kläder, hyra vid arenan vid Ehnvallen med mera.

– Vi ska också ha ett litet träningsläger vid Norrvalla, och i sommar ska vi till Umeå på en turnering, säger Rabb.

Sista dagen att byta till sommardäck i år är den 15 april, men om det är vinterväglag får man behålla vinterdäcken på.

Kommentarer


Äldre kommentarer

Regler för kommentarer

Kommentarerna är ett forum för att diskutera artikeln och de tankar som artikeln ger upphov till, samt tillföra ny kunskap i ämnet.

Samtliga kommentarer förhandsmodereras. Modereringen sker med jämna mellanrum, förutom mellan 22.30 och 06.30 då ingen moderering och således ingen publicering av kommentarer sker.

Du får inte skriva kommentarer som bryter mot någon lag som tillämpas i Finland: göra dig skyldig till ärekränkning, sprida kränkande uppgifter om andras privatliv, hetsa mot folkgrupp, bryta mot tystnadsplikt m.m. Vi accepterar inte provocerande, nedsättande eller generaliserande omdömen om språk, ras, religion, kön eller sexuell läggning. Vi förbehåller oss rätten att ta bort inlägg som inte tillför debatten något nytt eller som vi på annat sätt uppfattar som olämpligt.

Alla som kommenterar våra webbartiklar förväntas göra det under sitt eget namn. För att kunna delta i webbdebatten måste du ha ett Facebook-konto. Vi förbehåller oss rätten att helt och hållet blockera sådana kommentarsprofiler som vi bedömer som falska.

Likaså förbehåller vi oss rätten att välja vilka artiklar som kan kommenteras. Kommentarer under webbartiklar kan också bli publicerade i den tryckta tidningen, men besluten om vilka kommentarer som väljs ut till papperstidningen fattas av debattredaktören.

Våra huvudnyheter

Nyhetsbild
Lokalt

Stora markbyggen ändrar Sandviken i grunden

De närmaste två åren betyder stora förändringar i Sandviken. En del av motorvägen blir gata, det ska byggas parkeringsplatser, två rondeller och nya gator. Och inte minst: Vasa får en ny konstisbana och bobollsplanen flyttas.

Nyhetsbild
Kultur

KAJ:s musikal "Gambämark" skildrar österbottniskt paradis

En föreställning starkt inspirerad av Vörå spelmansklubb och Lejonkungen. Så beskrivs den nya musikalen "Gambämark" av och med humorgruppen KAJ. Den 7 april släpps biljetterna.

Nyhetsbild
Lokalt

Amfetaminpåverkad bilist stoppad på motorvägen i Vasa

VASA I torsdags stoppades två misstänkta rattfyllerister i kvällstrafiken i Vasa. En av bilisterna stoppades på motorvägen efter att polisen mottagit uppgifter om ett fordon med osäker körstil. Det visade sig att bilisten saknade giltigt körkort och körde drogpåverkad.

Nyhetsbild
Inrikes

Hovrätten: Diskriminerande mot totalvägrare att Jehovas vittnen befrias från värnplikten

Helsingfors hovrätt konstaterade på fredagen att det är mot grundlagens diskrimineringsförbud att befria endast Jehovas vittnen från militär- och civiltjänstgöring. Hovrätten frigav en totalvägrare som dömts till fängelsestraff.

Mest läst senaste veckan