|

Många bytte däck – trots vädret

NyhetsbildZoom
Jan-Erik Rusk och Johan Ågren tvättar vinterdäck när föräldrar och tränare till fotbollslagets flickor bytte däck i Sundom på tisdagskvällen. Foto: Vivian Johansson
Föräldrarna till Sundom IF:s fotbollsflickor, födda 2004-2005, bytte däck på över 100 bilar i höstas. På tisdagen var det inte riktigt samma rusning.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

– Vi hade lite otur med vädret, konstaterar Jan-Erik Rusk. Hans dotter spelar fotboll i Sundom och ordnade däckbytardag i byn på tisdagen. laget är för flickor födda 2004-2005 så en förälder per familj är på plats vid Sundom Bil-el för att hugga i. – I höstas bytte vi till vinterdäck på över 100 bilar, säger Rusk. Höstens däckbyte är inte lika väderkänsligt, medan helgens varma väder kanske gjorde att flera hann byta – och tisdagens snöfall antagligen avskräckte en del som brukar passa på och samtidigt stöda fotbollslaget. – Ja, man blev lite förvånad i morse, säger Christian Nielsen, en av papporna. Trots det stod tre bilar i kö 40 minuter innan utsatt tid. I verkstaden hanterar Conny Bäckström bultpistolen för sjunde året. Han tränade tidigare Sundom IF:s flickor, födda 2001, men tränar nu 04-05:orna, sedan de äldre slutade som lag. – Vi är glada att det här laget fick fortsätta traditionen, säger Madelén Rabb, ansvarig tränare. Hon byter inga däck men är med och sköter kaffepannan. Samtidigt som Sundomborna får däcken bytta passar de på och dricker en kaffekopp och pratar med bekanta. – Och många äldre uppskattar den här servicen, säger Rabb. Pengarna för däckbytena går direkt till fotbollsflickorna, bland annat till domare, kläder, hyra vid arenan vid Ehnvallen med mera. – Vi ska också ha ett litet träningsläger vid Norrvalla, och i sommar ska vi till Umeå på en turnering, säger Rabb. Sista dagen att byta till sommardäck i år är den 15 april, men om det är vinterväglag får man behålla vinterdäcken på.

Kommentarer
|

Polisen i Troms: "Ett tungt beslut att ta"

Nyhetsbild
Sökoperationen på Blåbärsfjället är avslutat och upptas först i vår när lavinfaran är mindre. Foto: Arkiv/Marcus Lillkvist
Lavinfara sätter stopp för nya eftersökningar i Troms. Beskedet var inte vad polisen hade hoppats på, som känner med de anhöriga. "De förstår att vi var tvungna att fatta beslutet".
Bästa läsare
För att fortsätta läsa behöver du ha en prenumeration och vara inloggad.
1 månad för 1€
Lokala nyheter när du vill, var du vill.
Ja tack!

Våra huvudnyheter

Mest läst senaste veckan