|

Många bytte däck – trots vädret

NyhetsbildZoom
Jan-Erik Rusk och Johan Ågren tvättar vinterdäck när föräldrar och tränare till fotbollslagets flickor bytte däck i Sundom på tisdagskvällen. Foto: Vivian Johansson
Föräldrarna till Sundom IF:s fotbollsflickor, födda 2004-2005, bytte däck på över 100 bilar i höstas. På tisdagen var det inte riktigt samma rusning.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

– Vi hade lite otur med vädret, konstaterar Jan-Erik Rusk.

Hans dotter spelar fotboll i Sundom och ordnade däckbytardag i byn på tisdagen. laget är för flickor födda 2004-2005 så en förälder per familj är på plats vid Sundom Bil-el för att hugga i.

– I höstas bytte vi till vinterdäck på över 100 bilar, säger Rusk.

Höstens däckbyte är inte lika väderkänsligt, medan helgens varma väder kanske gjorde att flera hann byta – och tisdagens snöfall antagligen avskräckte en del som brukar passa på och samtidigt stöda fotbollslaget.

– Ja, man blev lite förvånad i morse, säger Christian Nielsen, en av papporna.

Trots det stod tre bilar i kö 40 minuter innan utsatt tid.

I verkstaden hanterar Conny Bäckström bultpistolen för sjunde året. Han tränade tidigare Sundom IF:s flickor, födda 2001, men tränar nu 04-05:orna, sedan de äldre slutade som lag.

– Vi är glada att det här laget fick fortsätta traditionen, säger Madelén Rabb, ansvarig tränare.

Hon byter inga däck men är med och sköter kaffepannan. Samtidigt som Sundomborna får däcken bytta passar de på och dricker en kaffekopp och pratar med bekanta.

– Och många äldre uppskattar den här servicen, säger Rabb.

Pengarna för däckbytena går direkt till fotbollsflickorna, bland annat till domare, kläder, hyra vid arenan vid Ehnvallen med mera.

– Vi ska också ha ett litet träningsläger vid Norrvalla, och i sommar ska vi till Umeå på en turnering, säger Rabb.

Sista dagen att byta till sommardäck i år är den 15 april, men om det är vinterväglag får man behålla vinterdäcken på.

Jag rekommenderar artikeln
Kommentarer


Äldre kommentarer

Regler för kommentarer

Kommentarerna är ett forum för att diskutera artikeln och de tankar som artikeln ger upphov till, samt tillföra ny kunskap i ämnet.

Samtliga kommentarer förhandsmodereras. Modereringen sker med jämna mellanrum, förutom mellan 22.30 och 06.30 då ingen moderering och således ingen publicering av kommentarer sker.

Du får inte skriva kommentarer som bryter mot någon lag som tillämpas i Finland: göra dig skyldig till ärekränkning, sprida kränkande uppgifter om andras privatliv, hetsa mot folkgrupp, bryta mot tystnadsplikt m.m. Vi accepterar inte provocerande, nedsättande eller generaliserande omdömen om språk, ras, religion, kön eller sexuell läggning. Vi förbehåller oss rätten att ta bort inlägg som inte tillför debatten något nytt eller som vi på annat sätt uppfattar som olämpligt.

Alla som kommenterar våra webbartiklar förväntas göra det under sitt eget namn. För att kunna delta i webbdebatten måste du ha ett Facebook-konto. Vi förbehåller oss rätten att helt och hållet blockera sådana kommentarsprofiler som vi bedömer som falska.

Likaså förbehåller vi oss rätten att välja vilka artiklar som kan kommenteras. Kommentarer under webbartiklar kan också bli publicerade i den tryckta tidningen, men besluten om vilka kommentarer som väljs ut till papperstidningen fattas av debattredaktören.

Våra huvudnyheter

Nyhetsbild
Sport
1

113 lopp sedan senast – Kimi Räikkönen vann i Austin

FORMEL 1 Kimi Räikkönen höll undan för Max Verstappen och Lewis Hamilton och vann USA:s GP.

Nyhetsbild
Lokalt

Biobesöket i rullstol blev en besvikelse: "Det är gräsligt"

VASA Carola Lithén såg fram emot en biokväll på Bio Rex i Vasa. Men kvällen blev förstörd när hon insåg att renoveringen av biografen försämrat tillgängligheten för rullstolsburna besökare.

Nyhetsbild
Sport

FC Sport tog första segern trots utvisning

FUTSAL FC Sport-j var bättre från början och bärgade säsongens första ligaseger i Vanda.

Nyhetsbild
Lokalt

På måndag stänger strejken flera idrottsanläggningar– se lista över stängda utrymmen

På måndag och tisdag går över 10 000 av fackförbundet JHL:s medlemmar i strejk. Strejken syns också i Vasa och i Korsholm, inom fastighetsservice, kosthåll samt motions-, kultur- och idrottsväsendet.

Mest läst senaste veckan