|

Finlayson stoppar samarbete med Kärkkäinen

Magneettimedia. Zoom
Foto: Sonja Finholm

Magneettimedia.

Textilföretaget Finlayson säger upp samarbetet med varuhuskedjan Kärkkäinen på grund av de intoleranta och rent rasistiska åsikter som återfinns i tidningen Magneettimedia.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

I ett pressmeddelande motiverar Finlayson sitt beslut med att det är ägaren till varuhuset som även står bakom Magnettimedia. Tidningen har tidigare blivit fälld för hets mot folkgrupp. Trots det fortsätter Magneettimedia med en öppen nationalsocialistisk linje på sin webb och även i en gratistidning som delats ut till fler än 200 000 hushåll. Finlayson gav ut en serie textiler med Tom of Finland-tema som blev en kommersiell framgång. Enligt Finlaysons vd Jukka Kurttila har beslutet att upphöra samarbetet med Kärkkäinen varit ekonomiskt tungt att fatta. Företaget vill ändå arbeta för ett samhälle med en större öppenhet där det udda inte döms ut utan ses som en rikedom. Med den trångsynta världsbild som Magnettimedia förmedlar var det omöjligt att fortsätta samarbetet, konstaterar vd:n. Kurttila uppmanar även andra företag att göra något konkret och ta ett ansvar och jobba för en mera tolerant värld.

Kommentarer

Tyck till!

I samarbete med tjänsten Ifrågasätt ger vi dig möjligheten att kommentera och diskutera den här artikeln. Håll dig till ämnet och håll god ton. Vårda ditt språk och respektera andra skribenter och personer i artikeln. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer som vi bedömer som olämpliga.

Mest läst senaste veckan