|

Pörtomborna ska fortsätta koka vattnet: "Nya vattenprover togs i dag"

Det har hittats sjukdomsalstrande mikrober i vattnet i Pörtom så därför uppmanas alla att tillsvidare koka sitt dricksvatten i minst fem minuter. Zoom
Foto: Sarah Ek / arkiv

Det har hittats sjukdomsalstrande mikrober i vattnet i Pörtom så därför uppmanas alla att tillsvidare koka sitt dricksvatten i minst fem minuter.

Pörtomvattnet har klorerats och nya prover har tagits. Men tills man fått provsvaren gäller det att fortsätta koka vattnet.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

I tisdags togs ett vattenprov av dricksvattnet i Pörtom. Proverna visade att det finns escherichia coli-bakterier och koliforma bakterier i vattnet. Under onsdagen kom uppmaning om att Pörtomborna att koka vattnet i minst fem minuter innan de dricker det – och det ska de fortsätta göra tills vidare.

Under onsdagen började man också klorera vattnet för att bli kvitt bakterierna. 

– Nya vattenprover togs i dag (torsdag), vi får svaret på dem i morgon (fredag), säger Kaj Smeds, vikarierande disponent på Pörtom vattenandelslag.

Kommentarer

Tyck till!

I samarbete med tjänsten Ifrågasätt ger vi dig möjligheten att kommentera och diskutera den här artikeln. Håll dig till ämnet och håll god ton. Vårda ditt språk och respektera andra skribenter och personer i artikeln. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer som vi bedömer som olämpliga.

Mest läst senaste veckan