Färgglada drinkar, musik, nöjen och upplevelser. På restaurangen Amarillo och nattklubben Butcher & Banker i Vasa vet man aldrig exakt vad som kommer att hända under kvällen.

Också de anställdas titlar är ett tecken på att det handlar om en unik plats. Bland Amarillos personal på 30 personer betjänas kunderna till exempel av Caroline Sparf, host och entertainer, Dodou Jatta, cheftainer och skiftledare i köket och Piritta Tammi, entertainer och servicechef.

– Utöver försäljning och kundservice ingår underhållning för kunder i mitt arbete. Det kan hända att jag märker att jag hamnat i en danstävling eller håller på att bygga ett brinnande torn av dricksglas, säger Sparf.

– För speciella evenemang dekorerar vi restaurangen så att den blir fin. På födelsedagar använder vi många tomtebloss eller om det är fråga om en årsdag skriver vi gratulationer på portionen med choklad, fortsätter Tammi.

Sparf, Jatta och Tammi berättar varför de absolut inte skulle byta arbetsplats.

 

Det bästa är ett likasinnat team

 På Amarillo och Butcher & Banker är atmosfären avslappnad och elegant: de anställda har det roligt, skämtar och talar öppet både med varandra och med kunderna.

– Det bästa är utan tvekan alla kollegor. Här jobbar glada och trevliga typer och jag kommer jättebra överens med dem alla, säger Tammi.

Jatta upplever att kollegorna är som en enda stor familj.

– Jag har arbetat på många platser, men här blev jag genast en del av teamet. Vi delar allt med kollegorna, säger Jatta.

– Vi är alla energiska och aktiva och jag får också en kick av de andras attityder. Det är trevligt att gå till en arbetsplats där ett gäng som det här väntar, tillägger Sparf.

Piritta Tammi, Dodou Jatta och Caroline Sparf tycker att de på arbetsplatsen får vara sig själva och ha det roligt.


Fram med personligheten och kreativiteten!


Atmosfären känns sällskaplig särskilt eftersom de anställdas personligheter får lysa.

– Jag upplever att jag får vara mig själv i arbetet, säger Tammi.

– Jag fungerar bäst när det är bråttom och mycket att göra. Jag skämtar också mycket, jag är spontan och är verkligen närvarande bland människorna. Restaurangen ser verkligen fin ut och jag känner mig som hemma i det här konceptet, säger Sparf.

– I arbetet använder jag engelska, finska och svenska dagligen, vilket är ett mycket stort plus, säger Jatta.

I sitt arbete älskar Caroline Sparf att underhålla kunder.

Planeringen av evenemang och gästernas trivsel ger också möjlighet till att vara kreativ i arbetet.

– Till exempel planerar vi husets hamburgare själv från första början, berättar Jatta.

– Om det är en tystare dag kan vi till exempel planera nya produkter, fundera på lokalernas inredning eller hitta på idéer för marknadsföring, berättar Tammi.

 

Önskemål hörs och man kommer vidare i karriären

De anställdas önskemål om till exempel framsteg i karriären, utbildning och arbetsskift hörs och förverkligas i mån av möjlighet. 

Sparf, Jatta och Tammi berömmer att det är möjligt att anpassa arbetet till den egna vardagen. På restaurangen arbetar till exempel studerande som extrajobbare och dagarbetare i olika långa skift både dag- och nattetid. Det är möjligt att flexibelt komma överens om lediga dagar enligt sina egna behov.

Det är också möjligt att komma vidare i karriären och utbilda sig mångsidigt.

– Jag började här som köksbiträde och har nu blivit skiftledare i köket. På KPO uppmanas vi att vidareutbilda och utveckla oss, om vi vill, säger Jatta.

– Jag tycker om att underhålla folk och ville göra något mer i den stilen i mitt arbete. Jag berättade om det här under ett utvecklingssamtal, och därefter hittade vi på rollen som host. Man verkligen hör och reagerar på våra önskemål, säger Sparf.

Alla tre tycker att Handelslaget KPO:s personalförmåner är ett perfekt tillskott vad gäller trivseln i arbetet.

– Jag kan till exempel övernatta förmånligare i Helsingfors i ett trevligt hotell. För personalen ordnar KPO också evenemang där det är trevligt att träffa kollegor, säger Tammi.

Läs mer om Handelslaget KPO:s arbetstillfällen och personalförmåner!