|

Skolor i Kovjoki och Ytterjeppo stängs

NyhetsbildZoom
Kovjoki skola Foto: Britt Sund
Kovjoki-Markby skola och Ytterjeppo skola kommer att läggas ner - Ytterjeppo skola om två år och skolan i Kovjoki om fyra år.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

En enig bildningsnämnd beslöt på onsdag kväll att skolorna i Kovjoki och Ytterjeppo dras in och eleverna flyttas till den nya skolan som ska byggas i centrum. Genom att centralisera undervisningen till en skola sparar Nykarleby stad årligen 380000 euro jämfört med att fortsätta upprätthålla skolorna i Kovjoki och Ytterjeppo. I nämnden fanns röster för att stänga bägge skolorna redan år 2017, eller då den nya skolan i centrum står klar. – Efter diskussion enades nämnden om att skolan i Kovjoki får vara kvar fram till 2019, säger Greta Näs, ordförande för bildningsnämnden. I nämnden var det endast Leif Kronqvist, SFP, som anmälde avvikande mening tangående skolstängningarna. Det är stadsfullmäktige som har sista ordet när det gäller skolornas vara eller icke vara. Fullmäktige har dock redan gett arbetsgruppen som planerar den nya skolan i centrum mandat att planera för en skola som rymmer eleverna från centrum, Ytterjeppo och Kovjoki-Markby skola.

Kommentarer

Inga skattehöjningar föreslås i Nykarleby

Nyhetsbild
Om stadsdirektörens förslag står sig väntar inga skattehöjningar i Nykarleby. Foto: Jonas Brunnström
Det blir inga höjda skattesatser i Nykarleby – inte om stadsdirektör Mats Brandts förslag står sig både genom styrelse och fullmäktige.

Mest läst senaste veckan